Cukormentes
Hozzávalók
- 1 kg sárgabarack
Hozzávalók
- 1 kg sárgabarack
A baracklekvárhoz a gyümölcsöket kimagozzuk, és negyedekbe vágjuk. Egy lábasban közepes hőfokon elkezdjük főzni, majd kisebbre vesszük a lángot, és kb. 2 órán át rotyogtatjuk, míg el nem éri a kívánt lekvárállagot, közben többször megkeverjük, nehogy leégjen. Ha elkészült, csírátlanított üvegekbe töltjük, rázárjuk a fedőt, majd kb. 10 percre fejjel lefelé fordítjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Előkészítési idő: 5-10 perc
Főzési idő: 2 óra
Ha tetszett a cukormentes baracklekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!