Cukormentes
Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzávalók
- 500 g banán
- 260 g kókuszreszelék
- 2 - 4 tk kakaópor (elhagyható)
Hozzávalók
- 500 g banán
- 260 g kókuszreszelék
- 2 - 4 tk kakaópor (elhagyható)
A banános kókuszkeksz elkészítéséhez a banánokat egy villa segítségével pépesítjük. Amennyiben van konyhai aprítónk, abban is csinálhatjuk. Amikor pépes a banán, egy keverőtálba tesszük és alaposan összekeverjük a kókuszreszelékkel.
Ha kakaós kekszeket szeretnénk, akkor keverjünk a masszához kakaóport is. Én a fele adag keverékhez raktam 2 teáskanál kakaóport. Ha az szeretnénk, hogy az összes kekszünk kakaós legyen, akkor dupla mennyiségű kakaóport keverjünk hozzá.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi adagokat teszünk a masszából, és kb. 0,5 cm vastagságúra lapogatjuk őket. Amennyiben szeretnénk, hogy szabályos kör alakú legyen a keksz, tálalógyűrűbe vagy kiszúró formába nyomkodjuk a masszát.
150 fokra előmelegített sütőbe tesszük a kekszeket, 25-30 percre. Ha megsültek, kivesszük a sütőből, és még forrón lehetőleg egy rácsra szedjük őket, hogy ne párásodjon be az aljuk, így roppanósabb lesz a végeredmény.
A kihűlt kekszeket tálba tesszük, és már ülhetünk is le nasizni, de ha esetleg nem fogy el 2-3 napig lezárt dobozban tökéletesen eláll.
- előkészítési idő: 10 perc
- sütési idő: 30 perc
- hűtés: 20 perc
- összesen: 60 perc
Ha tetszett a banános kókuszkeksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!