Cukormentes
Hozzávalók
- 450 g teljes kiőrlésű liszt
- 75 g liszt
- 1 csipet só
- 2 ek poreritrit
- 350 ml meleg tej
- 20 g friss élesztő
- 1 db tojássárgája
- 150 g puha vaj
A töltelékhez
- 130 g olvasztott vaj
- 5 ek poreritrit
- 2 púpozott ek holland kakaópor
- 1 csipet fahéj
Hozzávalók
- 450 g teljes kiőrlésű liszt
- 75 g liszt
- 1 csipet só
- 2 ek poreritrit
- 350 ml meleg tej
- 20 g friss élesztő
- 1 db tojássárgája
- 150 g puha vaj
A töltelékhez
- 130 g olvasztott vaj
- 5 ek poreritrit
- 2 púpozott ek holland kakaópor
- 1 csipet fahéj
A tésztához a liszteket, a sót és az eritritet összekeverjük egy dagasztótálban, a tejben pedig elmorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 4-5 percet állni. Az élesztős tejet beleöntjük a lisztes keverékbe, belerakjuk a tojássárgáját is, majd nagyjából összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, és 7-8 perc alatt kidagasztjuk. Lefedjük, és meleg helyen hagyjuk, hogy a duplájára keljen. Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán kb. 45 x 30 cm-es téglalapot nyújtunk belőle.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és megkenjük vele a tésztát úgy, hogy azon a szélén, ahol lezárjuk feltekerés után, kb. 2 cm-t kihagyunk, hogy össze tudjon tapadni a tészta, így nem fog szétnyílni. Majd a hosszabbik oldalánál szorosan feltekerjük, és egy cérna vagy kés segítségével 4-5 cm-es darabokat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lefedjük, és 20 percet állni hagyjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!