Epres spárgakrémleves

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

20 ml olaj
1 fej hagyma
2 csokor spárga
1 l alaplé
50 g vaj
150 ml tejszín

Az epervelőhöz

100 g fagyasztott eper

A tálaláshoz

2 ek szeletelt mandula
4 szem friss eper
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Epres spárgakrémleves

A spárga és az eper ízkombinációja ebben a levesben is nagyon jól működik. Az eper nemcsak látványban, de ízben is nagyon feldobja ezt az ételt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
17
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

20 ml olaj
1 fej hagyma
2 csokor spárga
1 l alaplé
50 g vaj
150 ml tejszín

Az epervelőhöz

100 g fagyasztott eper

A tálaláshoz

2 ek szeletelt mandula
4 szem friss eper
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Az epres spárgakrémleves elkészítéséhez Olajat hevítünk egy lábasban, majd üvegesre pirítjuk benne az apró kockákra vágott hagymát. Kb. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a megmosott, megpucolt spárgát, és további 2 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével – ha nincs otthon alaplevetek, használjatok nyugodtan kockát –, majd ha felforrt, megsózzuk. 

Amikor megpuhult a spárga, egy botmixer segítségével összeturmixoljuk a levest. Beletesszük a vajat, megvárjuk, míg elolvad, majd hozzáöntjük a tejszínt is. Ha újra felforrt, lekapcsoljuk a tűzhelyet.

Az epervelőhöz a fagyasztott epret egy kis lábasba tesszük, és 8-10 perc alatt péppé főzzük.

A mandulát egy száraz serpenyőben 2-3 perc alatt megpirítjuk, a friss epret pedig nagyon apró kockákra vágjuk.

Tányérba szedjük a levest, a tetejét megcsorgatjuk az epervelővel, megszórjuk pirított mandulával, és tálaljuk.

Epres spárgakrémleves
Epres spárgakrémleves

Ha tetszett az epres spárgakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?