Gluténmentes
Laktózmentes
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 240 g rizsliszt
- 1 mk só
- 1 db tojás
- 40 g kristálycukor
- 40 g laktózmentes margarin
- 15 g friss élesztő
- 100 ml laktózmentes tej
A forgatáshoz
- 4 ek étolaj
- 50 g darált dió
- 50 g kristálycukor
A vaníliamártáshoz
- 800 ml laktózmentes tej
- 40 g vaníliapuding
- 1 db citrom
- 4 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
- 1 db citrom héja
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 240 g rizsliszt
- 1 mk só
- 1 db tojás
- 40 g kristálycukor
- 40 g laktózmentes margarin
- 15 g friss élesztő
- 100 ml laktózmentes tej
A forgatáshoz
- 4 ek étolaj
- 50 g darált dió
- 50 g kristálycukor
A vaníliamártáshoz
- 800 ml laktózmentes tej
- 40 g vaníliapuding
- 1 db citrom
- 4 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
- 1 db citrom héja
A gluténmentes aranygaluska tésztájának hozzávalóit egy dagasztógép táljába tesszük, 10 perc alatt kidolgozzuk, majd fóliával lefedve 60 percig kelesztjük. Ahogy megkelt, beolajozzuk a kezünket, 3 cm átmérőjű gombócokat formázunk belőle, és belehempergetjük a már előre bekevert cukrozott dióba. Egy tepsibe helyezzük őket úgy, hogy egy kis távolságot hagyunk közöttük, hogy szépen meg tudjanak kelni a tésztalabdák. Ha maradna a diós keverékből, azt is eloszlatjuk a galuskákon.
Frissen tartó fóliával lefóliázzuk, és hagyjuk újra 30 percig kelni. Ha letelt az idő, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután langyosra hűlt a tészta, szétszedjük galuskákra.
A vaníliamártáshoz 600 ml tejet felmelegítünk egy gyorsforralóban. A vaníliapudingot kikeverjük a maradék hideg tejjel, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, a kristály- és a vaníliás cukorral, majd a meleg tejhez öntjük és jól kiforraljuk.
Tálaláskor egy tányérra kanalazunk a vaníliamártásból, ráhelyezzük a galuskákat, meghintjük porcukorral, a tetejére reszeljük a citrom héját, és azonnal elfogyasztjuk.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Kelesztési idő: 1,5 óra
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a gluténmentes aranygaluska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!