Hozzávalók
- 800 g burgonya
- 1 ek étolaj
- só, bors
- 4 szelet tőkehalfilé (kb. 100 g/szelet)
- 100 g darált dió
- 75 g parmezán
- 100 g rizsliszt
- 2 db tojás
Hozzávalók
- 800 g burgonya
- 1 ek étolaj
- só, bors
- 4 szelet tőkehalfilé (kb. 100 g/szelet)
- 100 g darált dió
- 75 g parmezán
- 100 g rizsliszt
- 2 db tojás
A gluténmentes rántott hal köretéhez a burgonyát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk és átforgatjuk egy kevés olajjal, sóval és borssal.
A tőkehalfiléket besózzuk, majd előkészülünk a panírozáshoz. A darált diót egy tálban elkeverjük a reszelt parmezánnal. A tojásokat felverjük egy másik tálban, és mellé egy harmadik tálba öntjük a rizslisztet is. A filéket először megforgatjuk a rizslisztben, majd a tojásban, végül alaposan belenyomkodjuk a diós-parmezános bundába.
Első körben egy darab sütőpapírt rakunk az air fryer sütődobjába, majd beleszórjuk a burgonyát és ráhelyezünk két szelet panírozott halfilét. 180 fokra kapcsolunk, majd 15-18 perc sütés után kikapjuk a két filét, berakjuk a másik kettőt, és további 18 percig sütjük. Ez idő alatt elkészül a burgonya és a második körös halak is.
Majonézzel, remuláddal, vagy éppen egy klassz zöldborsópürével tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: kb. 38 perc
Ha tetszett a gluténmentes rántott hal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!