Grapefruitos polentatorta

Gluténmentes

Gluténmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

1
db 30 cm-es tortához:
+
450 g puha vaj
450 g cukor
2 db grapefruit
1 db vaníliarúd
450 g mandulaliszt
1 ½ tk sütőpor
0.25 tk só
225 g kukoricadara
6 db tojás

A toppinghoz

250 g keserű narancslekvár
40 ml gin (opcionális)
1 db grapefruit
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Grapefruitos polentatorta

Szeretitek a fanyar, kesernyés édességeket? Én imádom, remélem, ti is, mert akkor ez a torta lesz a nyerő számotokra. Ha a toppingba még tesztek egy kis gint is, akkor egy gin tonicra hajazó ízvilággal találjátok szembe magatokat.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 30 cm-es tortához:
+
450 g puha vaj
450 g cukor
2 db grapefruit
1 db vaníliarúd
450 g mandulaliszt
1 ½ tk sütőpor
0.25 tk só
225 g kukoricadara
6 db tojás

A toppinghoz

250 g keserű narancslekvár
40 ml gin (opcionális)
1 db grapefruit
Bevásárlólistához adom

A szoba-hőmérsékletű puha vajat, a cukrot, 2 grapefruit reszelt héját és a vanília kikapart magjait egy robotgéppel kihabosítjuk. A mandulalisztet, a sütőport és a sót is hozzádolgozzuk. Folyamatos keverés mellett a tojásokat egyesével hozzádolgozzuk, de csak akkor tesszük bele a következőt, ha már az előzőt teljesen elkevertük. Jöhet bele 1 grapefruit leve, majd a polenta. A masszánkat egy 30 cm-es, tapadásmentes tortaformába tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 70-85 percig sütjük. Ha a teteje enyhén megnyomva már nem remegős, akkor kész.

A toppinghoz a lekvárt kikeverjük egy habverővel, ha szeretnénk, beletehetjük a gint. A grapefruitnak talpat vágunk, nagyon éles késsel megpucoljuk, majd a barázdái mentén haladva cikkeket (segmenteket) vágunk belőle, és a kikevert lekvárhoz adjuk.

Ha tetszett a grapefruitos polentatorta, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások