Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
- 450 g puha vaj
- 450 g cukor
- 2 db grapefruit
- 1 db vaníliarúd
- 450 g mandulaliszt
- 1 ½ tk sütőpor
- 0.25 tk só
- 225 g kukoricadara
- 6 db tojás
A toppinghoz
- 250 g keserű narancslekvár
- 40 ml gin (opcionális)
- 1 db grapefruit
Hozzávalók
- 450 g puha vaj
- 450 g cukor
- 2 db grapefruit
- 1 db vaníliarúd
- 450 g mandulaliszt
- 1 ½ tk sütőpor
- 0.25 tk só
- 225 g kukoricadara
- 6 db tojás
A toppinghoz
- 250 g keserű narancslekvár
- 40 ml gin (opcionális)
- 1 db grapefruit
A szoba-hőmérsékletű puha vajat, a cukrot, 2 grapefruit reszelt héját és a vanília kikapart magjait egy robotgéppel kihabosítjuk. A mandulalisztet, a sütőport és a sót is hozzádolgozzuk. Folyamatos keverés mellett a tojásokat egyesével hozzádolgozzuk, de csak akkor tesszük bele a következőt, ha már az előzőt teljesen elkevertük. Jöhet bele 1 grapefruit leve, majd a polenta. A masszánkat egy 30 cm-es, tapadásmentes tortaformába tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 70-85 percig sütjük. Ha a teteje enyhén megnyomva már nem remegős, akkor kész.
A toppinghoz a lekvárt kikeverjük egy habverővel, ha szeretnénk, beletehetjük a gint. A grapefruitnak talpat vágunk, nagyon éles késsel megpucoljuk, majd a barázdái mentén haladva cikkeket (segmenteket) vágunk belőle, és a kikevert lekvárhoz adjuk.
Ha tetszett a grapefruitos polentatorta, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!