Hozzávalók

8
darabhoz
+

A tésztához

3 db tojás
500 ml tej
300 g zabliszt
100 g puha vaj
12 g sütőpor
1 csipet só
100 g datolyaőrlemény

A „karamellszószhoz”

100 ml víz
70 g datolyaőrlemény

A díszítéshez

1 marék pisztácia
3 - 4 db friss füge
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fügés-pisztáciás alternatív gofri "karamellszósszal"

A gofrit minden gyerek és felnőtt imádja. Ezúttal egy alternatív, fügés-pisztáciás változatot készítettem datolyaőrleményből és zablisztből. A karamellszószban is helyettesítettem a cukrot, így mindenki bátran fogyaszthatja.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

8
darabhoz
+

A tésztához

3 db tojás
500 ml tej
300 g zabliszt
100 g puha vaj
12 g sütőpor
1 csipet só
100 g datolyaőrlemény

A „karamellszószhoz”

100 ml víz
70 g datolyaőrlemény

A díszítéshez

1 marék pisztácia
3 - 4 db friss füge
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a tej felét, a zablisztet, a vajat, a sütőport és a sót. Alaposan összekeverjük, majd mehet hozzá a maradék tej és a datolyaőrlemény. Csomómentesre keverjük a tésztát, majd gofrisütőben megsütjük a gofrikat. 

A szószhoz összekeverjük a két hozzávalót. A gofrikat meglocsoljuk a „karamellszósszal”, rakunk rá friss fügecikkeket és megszórjuk apróra vágott, pirított pisztáciával.

gofri-füge-pisztácia-karamell

Ha tetszett a fügés-pisztáciás alternatív gofri “karamellszósszal” receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások