Házi kimchi

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

1
darab 2 literes befőttesüveghez:
+
1 fej fokhagyma
50 ml szójaszósz
2 tk halszósz (elhagyható)
1 tk chilipehely
3 cm-nyi gyömbér
1 ek csípőspaprika-krém
1 tk füstölt paprika
1 db kínai kel
3 ek só
1 db vajretek
2 szál újhagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Házi kimchi

A káposztaszezon legkülönlegesebb résztvevője lehet, hiszen alig kell hozzá pár dolog, amiből a legnehezebb a türelem.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
darab 2 literes befőttesüveghez:
+
1 fej fokhagyma
50 ml szójaszósz
2 tk halszósz (elhagyható)
1 tk chilipehely
3 cm-nyi gyömbér
1 ek csípőspaprika-krém
1 tk füstölt paprika
1 db kínai kel
3 ek só
1 db vajretek
2 szál újhagyma
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A fokhagymát megpucoljuk, és összezúzzuk a szójaszósszal, a halszósszal, a chilipehellyel, a gyömbérrel, a füstölt paprikával és a csípőspaprika-krémmel. 

A kínai kelt 3-4 centis darabokra vágjuk, és belemasszírozzuk az elkészített keveréket. Állni hagyjuk egy bő órát, majd egy csipetnyi sóval is besózzuk, hogy levet eresszen. Ezután erősen kinyomkodjuk, és szorosan beletömködjük az üvegbe úgy, hogy a kisebb darabokra vágott vajretket és újhagymát is rétegezzük vele.

Vizet forralunk, és a visszamaradt, kinyomkodott lére öntünk annyit, hogy az éppen ellepje majd az üvegbe halmozott kínai kelt. A vízbe szórjuk a sót is, és forrón a kínai kelre öntjük. Fontos, hogy teljesen ellepje, ugyanis a folyadékból kilógó rész könnyen tönkremehet, ami a többi romlását is magával vonhatja.

Amíg teljesen kihűl, kint hagyjuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnapra már fogyasztható is. Az igazi kimchit azonban hetekig érdemes érlelni, így 3-4 hét eltelte után érdemes először ránézni. Néha ki kell nyitni az üveg tetejét, hogy a képződő gázok távozzanak belőle, viszont ha a folyadék szintje a káposzta alá csökken, sós vízzel utána kell pótolni.

Házi kimchi
Házi kimchi

Ha tetszett a kimchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások