Gluténmentes
Laktózmentes
A gluténmentes receptek támogatója a
Hozzávalók
- 4 ek olaj
- 500 g bőrös csirkefelsőcomb-filé
- só, bors
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 rúd csabai lángolt kolbász (kb. 150 g/rúd)
- 1 db paradicsom (kb. 160 g/db)
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 1 csipet szárított kakukkfű
- 1 - 2 db babérlevél
- 1 csipet őrölt római kömény
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 1 g sáfrány (1 g sáfrány = 1 mk sáfrányos szeklice)
- 100 ml száraz fehérbor
- kb. 250 ml alaplé
- 2 adag maradék zöldséges rizs (kb. 150 g/adag)
A gluténmentes receptek támogatója a
A gluténmentes receptek támogatója a
Hozzávalók
- 4 ek olaj
- 500 g bőrös csirkefelsőcomb-filé
- só, bors
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 rúd csabai lángolt kolbász (kb. 150 g/rúd)
- 1 db paradicsom (kb. 160 g/db)
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 1 csipet szárított kakukkfű
- 1 - 2 db babérlevél
- 1 csipet őrölt római kömény
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 1 g sáfrány (1 g sáfrány = 1 mk sáfrányos szeklice)
- 100 ml száraz fehérbor
- kb. 250 ml alaplé
- 2 adag maradék zöldséges rizs (kb. 150 g/adag)
A kamu paella elkészítéséhez egy serpenyőt erős lángon felhevítünk, majd az olajon, először a bőrös felükkel lefelé elkezdjük megpirítani a sózott, borsozott csirkecombot. Kb. 10 perc alatt egészen ropogósra sütjük, majd a másik oldalát is átpirítjuk, és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát és a felszeletelt fokhagymát. A kolbászt felkarikázzuk, és a piruló zöldségek mellé szórjuk. Ezt követi a felkockázott paradicsom, enyhén sózzuk, és borsozzuk, ízesítjük oregánóval, kakukkfűvel, babérlevéllel, római köménnyel, szerecsendióval, füstölt paprikával és a sáfránnyal. Kicsit átpörgetjük, majd felöntjük a fehérborral, és elpárologtatjuk. Ezután jöhet rá az alaplé kb. kétharmada, amivel összeforraljuk, és kész is a szuper, aromás, szaftos alapunk.
A maradék rizst alaposan beleforgatjuk, és néha átpörgetve, pár perc alatt pirítva felmelegítjük. Visszapakoljuk bele a csirkecombokat, belezuttyantjuk a maradék alaplevet, és az egészet hagyjuk, hogy odapiruljon, hiszen a paella lényege ez a finom, pirult réteg, a “socarrat”. Pár percig pihentetjük, és már tálalhatjuk is.
- Előkészítési idő: 5 perc
- Elkészítési idő: kb. 30 perc
- Összesen: kb. 35 perc
Ha tetszett a kamu paella receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!