Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
4 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
500 g bőrös csirkefelsőcomb-filé
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ db piros kaliforniai paprika
Hozzávaló kipipálva
½ db sárga kaliforniai paprika
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 rúd csabai lángolt kolbász (kb. 150 g/rúd)
Hozzávaló kipipálva
1 db paradicsom (kb. 160 g/db)
Hozzávaló kipipálva
1 csipet morzsolt oregánó
Hozzávaló kipipálva
1 csipet szárított kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 db babérlevél
Hozzávaló kipipálva
1 csipet őrölt római kömény
Hozzávaló kipipálva
1 csipet őrölt szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
1 mk füstölt pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 g sáfrány (1 g sáfrány = 1 mk sáfrányos szeklice)
Hozzávaló kipipálva
100 ml száraz fehérbor
Hozzávaló kipipálva
kb. 250 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
2 adag maradék zöldséges rizs (kb. 150 g/adag)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kamu paella maradék rizsből

Igen, tudjuk, hogy kamu, de higgyétek el, így is perfekt kaja, ütős kis ízekkel. Bátran főzzetek megmaradt alapanyagokból, mert szuper dolgok sülhetnek ki belőle!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
4 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
500 g bőrös csirkefelsőcomb-filé
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ db piros kaliforniai paprika
Hozzávaló kipipálva
½ db sárga kaliforniai paprika
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 rúd csabai lángolt kolbász (kb. 150 g/rúd)
Hozzávaló kipipálva
1 db paradicsom (kb. 160 g/db)
Hozzávaló kipipálva
1 csipet morzsolt oregánó
Hozzávaló kipipálva
1 csipet szárított kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 db babérlevél
Hozzávaló kipipálva
1 csipet őrölt római kömény
Hozzávaló kipipálva
1 csipet őrölt szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
1 mk füstölt pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 g sáfrány (1 g sáfrány = 1 mk sáfrányos szeklice)
Hozzávaló kipipálva
100 ml száraz fehérbor
Hozzávaló kipipálva
kb. 250 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
2 adag maradék zöldséges rizs (kb. 150 g/adag)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kamu paella elkészítéséhez egy serpenyőt erős lángon felhevítünk, majd az olajon, először a bőrös felükkel lefelé elkezdjük megpirítani a sózott, borsozott csirkecombot. Kb. 10 perc alatt egészen ropogósra sütjük, majd a másik oldalát is átpirítjuk, és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát és a felszeletelt fokhagymát. A kolbászt felkarikázzuk, és a piruló zöldségek mellé szórjuk. Ezt követi a felkockázott paradicsom, enyhén sózzuk, és borsozzuk, ízesítjük oregánóval, kakukkfűvel, babérlevéllel, római köménnyel, szerecsendióval, füstölt paprikával és a sáfránnyal. Kicsit átpörgetjük, majd felöntjük a fehérborral, és elpárologtatjuk. Ezután jöhet rá az alaplé kb. kétharmada, amivel összeforraljuk, és kész is a szuper, aromás, szaftos alapunk.

A maradék rizst alaposan beleforgatjuk, és néha átpörgetve, pár perc alatt pirítva felmelegítjük. Visszapakoljuk bele a csirkecombokat, belezuttyantjuk a maradék alaplevet, és az egészet hagyjuk, hogy odapiruljon, hiszen a paella lényege ez a finom, pirult réteg, a “socarrat”. Pár percig pihentetjük, és már tálalhatjuk is.

Kamu paella maradék rizsből
Kamu paella maradék rizsből
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Elkészítési idő: kb. 30 perc
  • Összesen: kb. 35 perc

Ha tetszett a kamu paella receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?