Hozzávalók
- 500 ml 30 % os cukrozatlan habtejszín
- 300 ml tej
- 400 ml amaretto
- 1 tk vanília aroma
- 8 db tojássárgája
- 100 g porcukor
- 100 g csokitojás
- 1 csipet só
Hozzávalók
- 500 ml 30 % os cukrozatlan habtejszín
- 300 ml tej
- 400 ml amaretto
- 1 tk vanília aroma
- 8 db tojássárgája
- 100 g porcukor
- 100 g csokitojás
- 1 csipet só
A csokitojásos tojáslikőr a húsvéti maradékok felhasználásának egy új módja. A habtejszínt, a tejet, az amarettót és a vaníliaaromát egy lábosban közepes lángon összemelegítjük. A tojások sárgáját kihabosítjuk a porcukorral, majd a tejes mixünket folyamatos keverés mellett ráöntjük. Vízgőz felett, egy maghőmérő segítségével, folyamatosan kevergetve 85 fokig melegítjük. Félrehúzzuk, még melegen belekeverjük a csokitojásokat és egy csipet sót, majd hűtve fogyasztjuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a tojáslikőr receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Finomságból sosem elég!
Baileyses krémmel töltött kókuszkocka