Hozzávalók
- 3 ek étolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 ml habtejszín
- 400 g fusilli
- 800 ml zöldségalaplé
- 200 g fagyasztott zöldbab
- 200 g fagyasztott brokkoli
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 200 g fagyasztott bébispenót
- 100 g fagyasztott petrezselyem
- 100 g parmezán
- só, bors
- 1 db citrom
Fagyasztóürítő tésztás egytálétel
Hozzávalók
- 3 ek étolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 ml habtejszín
- 400 g fusilli
- 800 ml zöldségalaplé
- 200 g fagyasztott zöldbab
- 200 g fagyasztott brokkoli
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 200 g fagyasztott bébispenót
- 100 g fagyasztott petrezselyem
- 100 g parmezán
- só, bors
- 1 db citrom
A fagyasztóürítő tésztás egytálétel elkészítésének első lépéseként egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olajat melegítünk, majd belereszeljük a fokhagymát és felöntjük a tejszínnel. Beledobjuk a tésztát, és felöntjük az alaplével is. Mikor a tészta félpuhára főtt, beledobjuk a mirelit zöldségeket és a petrezselymet, majd alaposan elkeverjük és készre főzzük. Amikor megpuhult a tészta, hozzáreszeljük a parmezánt, majd sóval, borssal és a citrom kifacsart levével ízesítjük.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a fagyasztóürítő tésztás egytálétel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Az ételpazarlás korunk egyik jelentős társadalmi problémája. Szerencsére mostanra rengeteg módszer van arra, hogy a kissé állott, de még nem romlott ételeknek adjunk egy második esélyt. Ha ötleteket kerestek, hogyan tudnátok felturbózni a hűtőben álló fogásokat, akkor ezeket a trükköket is érdemes lehet csekkolonotok:
Sajtos pogácsa maradék édesburgonya-püréből
Szuperzöld citrusos saláta zellerszárral és házi krutonnal