Maradékmentő receptek

Kacsarilette

Kacsarilette

Hozzávalók
2 db
kacsacomb
só, bors
1 tk
dijoni mustár
1 tk
magos mustár
50 g
kacsazsír
1 gerezd
fokhagyma
5 db
aszalt paradicsom
15 g
lila hagyma
1 szál
rozmaring
4 szál
kakukkfű
1 csipet
chipotlepehely
1 db
rusztikus magvas cipó

Elkészítés

A kacsarilette első lépéseként a kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, majd alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben 2 óra alatt készre sütjük. A sült kacsacombról leszedjük a húst, egy aprítógépbe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kétféle mustárt, a kacsazsírt és a fokhagymát, majd krémesre zúzzuk. 

Hozzákeverjük az apró (kb. 4x4 mm-es) kockára vágott aszalt paradicsomot, a nagyon finomra aprított lila hagymát, a rozmaringot, a kakukkfüvet és a chipotlepelyhet. Friss kenyérre vagy pirítósra kenve fogyasztjuk.

kacsarilette
Kacsarilette (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 2 óra

Ti is odáig vagytok a kacsás kajákért? Nem vagytok vele egyedül, ezért hoztunk még pár receptet, amiből szemezgethettek:

Fűszeres kacsacomb párolt lilakáposztával

Zé-féle sült kacsamelles szendvics körtechutney-val

Narancsos kacsa gyömbéres sütőtökkrémmel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha eddig még nem próbáltatok házilag rilette-et készíteni, itt az ideje, mert egyáltalán nem bonyolult! Én kacsából szeretem a legjobban, teljes kiőrlésű pirítóssal.

Hozzávalók

2 főre
2 db
kacsacomb
só, bors
1 tk
dijoni mustár
1 tk
magos mustár
50 g
kacsazsír
1 gerezd
fokhagyma
5 db
aszalt paradicsom
15 g
lila hagyma
1 szál
rozmaring
4 szál
kakukkfű
1 csipet
chipotlepehely
1 db
rusztikus magvas cipó

A kacsarilette első lépéseként a kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, majd alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben 2 óra alatt készre sütjük. A sült kacsacombról leszedjük a húst, egy aprítógépbe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kétféle mustárt, a kacsazsírt és a fokhagymát, majd krémesre zúzzuk. 

Hozzákeverjük az apró (kb. 4x4 mm-es) kockára vágott aszalt paradicsomot, a nagyon finomra aprított lila hagymát, a rozmaringot, a kakukkfüvet és a chipotlepelyhet. Friss kenyérre vagy pirítósra kenve fogyasztjuk.

kacsarilette
Kacsarilette (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 2 óra

Ti is odáig vagytok a kacsás kajákért? Nem vagytok vele egyedül, ezért hoztunk még pár receptet, amiből szemezgethettek:

Fűszeres kacsacomb párolt lilakáposztával

Zé-féle sült kacsamelles szendvics körtechutney-val

Narancsos kacsa gyömbéres sütőtökkrémmel

Ha tetszett a Kacsarilette receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept