Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

2
főre
+
2 db bőrös kacsamellfilé
só, bors

A mázhoz

2 db narancs leve
2 gerezd átnyomott fokhagyma
100 g méz
2 - 3 ág kakukkfű
25 g szójaszósz
1 db babérlevél

A krémhez

fagyasztott Bonduelle sütőtökös leveskeverék
200 ml tej
20 ml szezámolaj
1 db friss gyömbér (nagyobb)
só, bors
100 g vaj

A tálaláshoz

nagy szemű só
mikrozöldek
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Narancsos kacsa gyömbéres sütőtökkrémmel

Ez a fogás egymagában megtestesíti azt, amiért szeretjük ezt az évszakot: telt ízek, kellemes aromák, és szemet gyönyörködtető megjelenés.
Kipróbáltam, jóóó lett!
33
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 db bőrös kacsamellfilé
só, bors

A mázhoz

2 db narancs leve
2 gerezd átnyomott fokhagyma
100 g méz
2 - 3 ág kakukkfű
25 g szójaszósz
1 db babérlevél

A krémhez

fagyasztott Bonduelle sütőtökös leveskeverék
200 ml tej
20 ml szezámolaj
1 db friss gyömbér (nagyobb)
só, bors
100 g vaj

A tálaláshoz

nagy szemű só
mikrozöldek
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A mázhoz az összetevőket egy kisebb lábosban kb. ⅓-ára beforraljuk, majd leszűrjük.

A kacsa bőrös oldalát beirdaljuk, és közepes lángon szép ropogósra sütjük. A másik oldalát sózzuk, borsozzuk, és magasabb lángon 30-45 másodpercig kérgesítjük, majd bőrös felével felfelé lekenjük a mázzal, és 175 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a maghőmérséklet el nem éri a 65-70 fokot (átsütöttségi igénytől függően). A sütés felénél még egyszer lekenjük, a végén pedig felső grillel adhatunk még egy kis ropogósságot a bőrnek.

A fagyasztott mixet a kacsa kisült zsírján kiolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a szezámolajat, belereszeljük a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, majd pürésítjük (ha lazább állag kell, adjunk még hozzá tejet).

Tálaláskor szedünk egy adag zöldségpürét a tányérra, erre kerül a felszeletelt kacsa. Nagy szemű sóval, borssal és mikrozöldekkel díszítjük.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások