Hozzávalók
- 2 db bőrös kacsamellfilé
- só, bors
A mázhoz
- 2 db narancs leve
- 2 gerezd átnyomott fokhagyma
- 100 g méz
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 25 g szójaszósz
- 1 db babérlevél
A krémhez
- fagyasztott Bonduelle sütőtökös leveskeverék
- 200 ml tej
- 20 ml szezámolaj
- 1 db friss gyömbér (nagyobb)
- só, bors
- 100 g vaj
A tálaláshoz
- nagy szemű só
- mikrozöldek
Hozzávalók
- 2 db bőrös kacsamellfilé
- só, bors
A mázhoz
- 2 db narancs leve
- 2 gerezd átnyomott fokhagyma
- 100 g méz
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 25 g szójaszósz
- 1 db babérlevél
A krémhez
- fagyasztott bonduelle sütőtökös leveskeverék
- 200 ml tej
- 20 ml szezámolaj
- 1 db friss gyömbér (nagyobb)
- só, bors
- 100 g vaj
A tálaláshoz
- nagy szemű só
- mikrozöldek
A narancsos kacsa mázához tegyük egy kisebb lábosba a narancs kifacsart levét, a megtisztított, átnyomott fokhagymát, a mézet, a szójaszószt, a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd kb. ⅓-ára beforraljuk, és leszűrjük.
A kacsa bőrös oldalát beirdaljuk, és közepes lángon szép ropogósra sütjük. A másik oldalát sózzuk, borsozzuk, és magasabb lángon 30-45 másodpercig kérgesítjük, majd bőrös felével felfelé lekenjük a mázzal, és 175 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a maghőmérséklet el nem éri a 65-70 fokot (átsütöttségi igénytől függően). A sütés felénél még egyszer lekenjük, a végén pedig felső grillel adhatunk még egy kis ropogósságot a bőrnek.
A fagyasztott mixet a kacsa kisült zsírján kiolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a szezámolajat, belereszeljük a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a vajat, majd pürésítjük (ha lazább állag kell, adjunk még hozzá tejet).
Tálaláskor szedünk egy adag zöldségpürét a tányérra, erre kerül a felszeletelt kacsa. Nagy szemű sóval, borssal és mikrozöldekkel díszítjük.
Ha tetszett a narancsos kacsa gyömbéres sütőtökkrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!