Hozzávalók
A kacsacombhoz
- 2 db kacsacomb (kb. 170 g/db)
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió reszelve
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 2 csipet őrölt fahéj
- 2 csipet őrölt gyömbér
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk méz
- 3 - 4 ág kakukkfű
A párolt lila káposztához
- ½ fej lila káposzta (kb. 400 g)
- 1 fej lila hagyma (kb. 140 g)
- 2 ek olaj
- 1 ek barna cukor
- só, bors
- 3 db babérlevél
- 1 mk őrölt kömény
- 60 ml fehérbor
Hozzávalók
A kacsacombhoz
- 2 db kacsacomb (kb. 170 g/db)
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió reszelve
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 2 csipet őrölt fahéj
- 2 csipet őrölt gyömbér
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk méz
- 3 - 4 ág kakukkfű
A párolt lila káposztához
- ½ fej lila káposzta (kb. 400 g)
- 1 fej lila hagyma (kb. 140 g)
- 2 ek olaj
- 1 ek barna cukor
- só, bors
- 3 db babérlevél
- 1 mk őrölt kömény
- 60 ml fehérbor
A fűszeres kacsacomb párolt lilakáposztával elkészítéséhez a kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, és beledörzsöljük a fűszerekkel, majd mehet bőrös felével felfelé egy sütőtálba. Mellé dobjuk a cikkekre vágott hagymát, valamint a fokhagymagerezdeket, meglocsoljuk a mézzel, és rádobjuk a kakukkfűágakat is. Alálocsolunk kb. 120 ml vizet, alufóliát borítunk rá, és 160 fokos sütőbe toljuk kb. 90 percre.
Miközben sül a kacsacomb, a káposztát és a lila hagymát csíkokra vágjuk. Egy edénybe öntjük az olajat, rászórjuk a barna cukrot, és amikor karamellizálódott, rádobjuk a lila hagymát. Pár percig pirítjuk a hagymát, majd mehet rá a káposzta, só, bors, a babérlevél, az őrölt kömény és a bor is. Időnként átkevergetve, közepes vagy annál kicsit magasabb lángon, nagyjából 30 percig pároljuk a káposztát.
Ha letelt a kacsa sütési ideje, levesszük a fóliát, és további 30 percig pirítjuk tovább 200 fokos sütőben, végül a párolt káposztával tálaljuk.
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 120 perc
Összesen: 140 perc
Ha tetszett a fűszeres kacsacomb párolt lilakáposztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több kacsa:
Szilvás sült kacsacomb zellergratinnel és rukkolával
Kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel
Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval, édesburgonya-pürével