Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

2
főre
+

A kacsához

2 ek olaj
1 db kacsamell (bőr nélkül)
só, bors
1 ág friss kakukkfű
1 ág friss rozmaring
1 gerezd fokhagyma
20 g vaj
1 csokor friss petrezselyem (kisebb)

A chutney-hoz

2 ek cukor
1 fej salottahagyma
kb. 15 g vaj
2 db körte (kisebb)
só, bors
1 csipet őrölt kardamom (nagyobb)
2 - 3 ek fehérborecet
kevés víz

A pirított magokhoz

2 ek dió
2 ek tökmag
1 ek olaj

Az összeállításhoz

2 db magos croissant
2 ek krémsajt
1 marék madársaláta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zé-féle sült kacsamelles szendvics körtechutney-val

Mutatok nektek egy olyan szendvicset, ami ebéd helyett is tényleg simán megállja a helyét! A fűszeres kacsa és a körtechutney pár perc alatt kész, és egy brutálisan klassz szendót pakolhattok össze belőle!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A kacsához

2 ek olaj
1 db kacsamell (bőr nélkül)
só, bors
1 ág friss kakukkfű
1 ág friss rozmaring
1 gerezd fokhagyma
20 g vaj
1 csokor friss petrezselyem (kisebb)

A chutney-hoz

2 ek cukor
1 fej salottahagyma
kb. 15 g vaj
2 db körte (kisebb)
só, bors
1 csipet őrölt kardamom (nagyobb)
2 - 3 ek fehérborecet
kevés víz

A pirított magokhoz

2 ek dió
2 ek tökmag
1 ek olaj

Az összeállításhoz

2 db magos croissant
2 ek krémsajt
1 marék madársaláta
Bevásárlólistához adom

A chutney-hoz egy serpenyőben karamellizálni kezdjük a cukrot. Rárakjuk az apróra vágott salottahagymát és a vajat, és bronzszínűre pirítjuk. Beleforgatjuk a felkockázott körtét, és tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kardamommal, hozzáadjuk az ecetet. Tovább rotyogtatjuk, közben, ha elfőtte a levét, pótoljuk a vizet. Akkor jó, ha egy kicsit lekvár állagú.

A magokat közben 1 evőkanál olajjal összekeverve 200 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 percig sütjük.

Kiszedjük a chutney-t, kitöröljük a serpenyőt, és elkezdjük a kacsához melegíteni az olajat. Belerakjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított zöld fűszerekkel. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a vajat is.

A szendvics összeszereléséhez a croissant-t elfelezzük, lepirítjuk a serpenyőben. Rárakjuk a chutney-t, a kacsát, a magokat, madársalit, megkenjük a croissant másik felét a krémsajttal, és kész is.

Zé-féle sült kacsamelles szendvics körtechutney-val

Ha tetszett a sült kacsamelles szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások