Maradékmentő receptek

Káposztásharcsa

Káposztás harcsa

Hozzávalók
160 g
zsírszalonna
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
250 g
savanyú káposzta
250 g
krumpli
1 mk
egész bors
0.5 tk
őrölt kömény
2 db
babérlevél
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
sűrített paradicsom
500 ml
víz
só, bors
400 g
harcsafilé
2 ek
étolaj
A tálaláshoz
175 g
tejföl
1 ág
friss kapor

Elkészítés

A káposztás harcsa elkészítéséhez a szalonnát kis kockákra vágjuk és közepesen forró serpenyőben kisütjük a zsírját, majd egy tálba kivesszük. A zsír kb. felét egy tálba öntjük és a maradék zsírban 3-4 per alatt megdinszteljük a szeletekre vágott vöröshagymát, a roppantott fokhagymát, hozzáadjuk a káposztát (én nem mostam át), a kb. 2 centis kockákra vágott krumplit, az egész borsot, az őrölt köményt, a babérlevelet, a fűszerpaprikát, a paradicsompürét, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk és fedő alatt 15-20 percig főzzük. 

A filéket sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben és oldalanként 1-1 perc alatt kérgesítjük a halakat. A káposztás krumplit egy süthető formába szedjük, ráhelyezzük a filéket és betesszük a 180 fokra melegített sütőbe, ahol kb. 15 percig sütjük. 

Tálaláskor tejfölt kanalazunk a tetejére és friss kaporral díszítjük.

kaposztas-harcsa
Káposztás harcsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A káposzta jól megállja a helyét köretként ezekben a receptekben is:

Rozé kacsamell káposztás-tökmagos nudlival

Sörben párolt tarja káposztás nudlival

Káposztás tészta sült pulykacombbal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ezt az ételt simán el tudom képzelni akár valami ünnep kapcsán is. Egy rendkívül magyaros, ízgazdag és tápláló egytálétel lett a végeredmény.

Hozzávalók

2 főre
160 g
zsírszalonna
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
250 g
savanyú káposzta
250 g
krumpli
1 mk
egész bors
0.5 tk
őrölt kömény
2 db
babérlevél
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
sűrített paradicsom
500 ml
víz
só, bors
400 g
harcsafilé
2 ek
étolaj
A tálaláshoz
175 g
tejföl
1 ág
friss kapor

A káposztás harcsa elkészítéséhez a szalonnát kis kockákra vágjuk és közepesen forró serpenyőben kisütjük a zsírját, majd egy tálba kivesszük. A zsír kb. felét egy tálba öntjük és a maradék zsírban 3-4 per alatt megdinszteljük a szeletekre vágott vöröshagymát, a roppantott fokhagymát, hozzáadjuk a káposztát (én nem mostam át), a kb. 2 centis kockákra vágott krumplit, az egész borsot, az őrölt köményt, a babérlevelet, a fűszerpaprikát, a paradicsompürét, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk és fedő alatt 15-20 percig főzzük. 

A filéket sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben és oldalanként 1-1 perc alatt kérgesítjük a halakat. A káposztás krumplit egy süthető formába szedjük, ráhelyezzük a filéket és betesszük a 180 fokra melegített sütőbe, ahol kb. 15 percig sütjük. 

Tálaláskor tejfölt kanalazunk a tetejére és friss kaporral díszítjük.

kaposztas-harcsa
Káposztás harcsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A káposzta jól megállja a helyét köretként ezekben a receptekben is:

Rozé kacsamell káposztás-tökmagos nudlival

Sörben párolt tarja káposztás nudlival

Káposztás tészta sült pulykacombbal

Ha tetszett a Káposztás harcsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept