A káposztás harcsa elkészítéséhez a szalonnát kis kockákra vágjuk és közepesen forró serpenyőben kisütjük a zsírját, majd egy tálba kivesszük. A zsír kb. felét egy tálba öntjük és a maradék zsírban 3-4 per alatt megdinszteljük a szeletekre vágott vöröshagymát, a roppantott fokhagymát, hozzáadjuk a káposztát (én nem mostam át), a kb. 2 centis kockákra vágott krumplit, az egész borsot, az őrölt köményt, a babérlevelet, a fűszerpaprikát, a paradicsompürét, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk és fedő alatt 15-20 percig főzzük.
A filéket sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben és oldalanként 1-1 perc alatt kérgesítjük a halakat. A káposztás krumplit egy süthető formába szedjük, ráhelyezzük a filéket és betesszük a 180 fokra melegített sütőbe, ahol kb. 15 percig sütjük.
Tálaláskor tejfölt kanalazunk a tetejére és friss kaporral díszítjük.

- Elkészítési idő: 40 perc
A káposzta jól megállja a helyét köretként ezekben a receptekben is:
Rozé kacsamell káposztás-tökmagos nudlival