Hozzávalók
A káposztás alaphoz
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 600 g káposzta
- 3 - 4 ek kacsazsír
- só, bors
- 1 ek kristálycukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 - 2 ek tökmagolaj
- 20 g pirított tökmag
A nudlihoz
- 200 g főtt, áttört burgonya
- 150 g finomliszt
- só, bors
- 1 db tojás
A kacsamellhez
- 2 db kacsamell
- só, bors
- 2 szál rozmaring
- 2 szál kakukkfű
Hozzávalók
A káposztás alaphoz
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 600 g káposzta
- 3 - 4 ek kacsazsír
- só, bors
- 1 ek kristálycukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 - 2 ek tökmagolaj
- 20 g pirított tökmag
A nudlihoz
- 200 g főtt, áttört burgonya
- 150 g finomliszt
- só, bors
- 1 db tojás
A kacsamellhez
- 2 db kacsamell
- só, bors
- 2 szál rozmaring
- 2 szál kakukkfű
A rozé kacsamell káposztás-tökmagos nudlival elkészítéséhez először felkockázott hagymát és káposztát lassan, alacsony-közepes hőfokon aranybarnára pirítjuk a kacsazsíron. Az áttört, kihűlt burgonyát összedolgozzuk a liszttel, sóval, borssal és a tojással, majd fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe. Amikor már majdnem kész a káposzta, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk cukorral, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
Egy lisztezett deszkán hüvelykujjnyi vastag rudakat sodrunk a tésztából, aztán 1-2 cm vastag darabokra vágjuk. Nudli formájúra görgetjük, majd sós, forrásban lévő vízben 3-5 perc alatt készre főzzük. Leszűrjük és összekeverjük a káposztával. Meglocsoljuk kevés tökmagolajjal és megszórjuk a pirított tökmaggal.
A kacsamellek bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele. Egy hideg, száraz tapadásmentes serpenyőben alacsony hőfokon elkezdjük bőrével lefelé pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és sütés közben a kiolvadt zsírt folyamatosan leöntögetjük róla, ha túl sok. Amikor már a bőre “tepertős”, akkor megfordítjuk a melleket és magasabb hőfokon kérgesítjük, hozzádobjuk a zöldfűszereket, ezután visszafordítjuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük (ez függ a mellek méretétől és hogy mennyi hőt kapott a serpenyőben). Kivesszük a húst a serpenyőből, és hagyjuk pihenni egy deszkán 5-10 percig. A pihentetett kacsamellet a káposztás nudlival tálaljuk.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ha szeretitek a kacsamellet, akkor ezeket a recepteket is próbáljátok ki:
Ragacsos rozé kacsamell mandulás cukorborsóval
Sült kacsamell körtével és zellerpürével