Hozzávalók
- 80 ml tej
- 20 g élesztő
- 1 tk cukor
- 350 g liszt + a nyújtáshoz
- 1 tk só
- 250 g krumplipüré
- 80 g vaj
- 1 tojás
- 50 g tejföl
- 1 csokor medvehagyma
A lekenéshez
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 80 ml tej
- 20 g élesztő
- 1 tk cukor
- 350 g liszt + a nyújtáshoz
- 1 tk só
- 250 g krumplipüré
- 80 g vaj
- 1 tojás
- 50 g tejföl
- 1 csokor medvehagyma
A lekenéshez
- 1 db tojás
A medvehagymás pogácsa maradék krumplipüréből egy nagyon gyorsan összeállítható tésztával kezdődik. A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral. Egy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a krumplipürét, a vajat, a tojást, a tejfölt és az apróra vágott medvehagymát, majd ha felfutott az élesztő, azt is beleöntjük. Kézzel vagy dagasztógépben a legkisebb fokozaton összedolgozzuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral borított tepsire tesszük a pogácsákat. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, és újra kiszaggatjuk. Hagyjuk 20 percet pihenni, majd lekenjük a tetejüket enyhén felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
- elkészítési idő: kb. 60 perc
Ha tetszett a medvehagymás pogácsa maradék krumplipüréből receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!