Hirdetés
Bespájzolva

Medvehagymás tortellini fehérboros mártásban

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A tésztához

200 g liszt
2 db tojás
2 csipet só
2 tk olívaolaj

A töltelékhez

½ csokor medvehagyma
1 gerezd fokhagyma
250 g ricotta
só, bors

A mártáshoz

2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 ml fehérbor
só, bors
200 ml tejszín
½ csokor medvehagyma
½ csokor bazsalikom

A tetejére

1 kis marék pirított fenyőmag
pár csepp olívaolaj
pár levél bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Medvehagymás tortellini fehérboros mártásban

Szerintem a világ legmenőbb (oké, egyik legmenőbb) tevékenysége, amikor házilag készít valaki olasz tésztát. Pláne, hogy ezután még egy szuper étel is készül belőle. Ráadásul pl. ezeket a tortelliniket egyáltalán nem bonyolult megcsinálni, még ha esetleg annak is tűnik. Bátran vágjatok bele!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A tésztához

200 g liszt
2 db tojás
2 csipet só
2 tk olívaolaj

A töltelékhez

½ csokor medvehagyma
1 gerezd fokhagyma
250 g ricotta
só, bors

A mártáshoz

2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 ml fehérbor
só, bors
200 ml tejszín
½ csokor medvehagyma
½ csokor bazsalikom

A tetejére

1 kis marék pirított fenyőmag
pár csepp olívaolaj
pár levél bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A tortellini hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, majd tésztanyújtó géppel 1-2 mm-nyi vékonyságúra nyújtunk, fóliába csomagoljuk és kicsit félrerakjuk.

A töltelékhez a medvehagymát apróra vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tésztából 4-5 cm átmérőjű, (attól függ, mekkora tortelliniket szeretnénk, akár ennél nagyobb kiszúrót is használhatunk) fodros szélű szaggatóval, kör alakú formákat szaggatunk. Mindegyik kis korong közepére egy-egy apró mokkáskanálnyi tölteléket teszünk, vízzel picit bekenjük a tésztaszéleket, és félbehajtjuk őket, a töltelék körül pedig óvatosan összenyomkodjuk. Picit felhajtjuk a fodros szélüket, és összecsípjük a két végüket. 

Medvehagymás tortellini fehérboros mártásban

Ha ezekkel megvagyunk, jöhet a mártás, amihez az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, és további kb. 5 percig pároljuk, hogy az alkohol egy része elfőjön. Ezután mehet bele a tejszín, az apróra vágott medvehagyma és a bazsalikom. Pár percig még főzzük a mártást, majd elzárjuk a lángot. 

Sós, forró vízben kifőzzük a tortelliniket, és a mártással, valamint pirított fenyőmaggal, olívaolajjal és pár bazsalikomlevéllel tálaljuk. 

Ha tetszett a medvehagymás tortellini fehérboros mártásban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások