Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

1 fej zeller (kisebb)
3 szál répa (kisebb)
2 szál fehérrépa
4 szál zellerszár
1 db karalábé (kisebb)
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm-nyi friss gyömbér
1 ek szemes bors
10 - 15 g szárított vargánya
1 csokor friss c
1 csokor friss lestyán
1 db brokkoli szára (nagyobb)
szerecsendió
½ db grillcsirke csontos része

A galuskához

2 db tojásfehérje (kisebb)
1 nagy csipet só
2 - 3 ek liszt
3 - 4 ek búzadara
4 ek olívaolaj

A zöldséges rizses húshoz

2 - 3 ek olívaolaj
1 szál póréhagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 fej brokkoli (nagyobb)
1 szál répa
80 g vaj
½ db grillcsirke húsa
1 tk őrölt kömény
1 tk füstölt paprika
100 g sós, bő vízben főtt barna rizs
½ db citrom héja és leve
1 kis csokor friss petrezselyem
1 kis csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Maradékmentő tippek grillcsirkéhez

Nem tudjátok, mihez kezdjetek a maradék grillcsirkével? Csináljatok belőle levest és egy szuper rizses húst! Meg fogtok lepődni, hogy a maradék sült csirkéből milyen király ízeket lehet kihozni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

1 fej zeller (kisebb)
3 szál répa (kisebb)
2 szál fehérrépa
4 szál zellerszár
1 db karalábé (kisebb)
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm-nyi friss gyömbér
1 ek szemes bors
10 - 15 g szárított vargánya
1 csokor friss c
1 csokor friss lestyán
1 db brokkoli szára (nagyobb)
szerecsendió
½ db grillcsirke csontos része

A galuskához

2 db tojásfehérje (kisebb)
1 nagy csipet só
2 - 3 ek liszt
3 - 4 ek búzadara
4 ek olívaolaj

A zöldséges rizses húshoz

2 - 3 ek olívaolaj
1 szál póréhagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 fej brokkoli (nagyobb)
1 szál répa
80 g vaj
½ db grillcsirke húsa
1 tk őrölt kömény
1 tk füstölt paprika
100 g sós, bő vízben főtt barna rizs
½ db citrom héja és leve
1 kis csokor friss petrezselyem
1 kis csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A grillcsirkéről leszedjük a mell és a comb részt, a húst félrerakjuk, a csontra lesz először szükség.

A leves hozzávalóit egy nagy lábasba pakoljuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy színültig legyen az edény. Felforraljuk, majd alacsony lángon 1 órát rotyogtatjuk. Közben 2 kisebb tojásfehérjét egy nagy csipet sóval kemény habbá verünk. Belekeverjük a többi hozzávalót és egy spatulával összeforgatjuk. Lefedjük egy tányérral, és 10 percet hagyjuk állni. Teáskanállal kis galuskákat szaggatunk belőle, és bő sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a tetejére, ezután még 4-5 percig főzzük, végül leszűrjük. 

Maradékmentő tippek grillcsirkéhez

A rizses húshoz az olívaolajon üvegesre pároljuk a felszeletelt póréhagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit, a kis darabokra vágott répát és a vajat. 6-7 perc közepes pirítás után rádobjuk a húst, fűszerezzük. Ezután jöhet rá 1-2 merőkanálnyi alaplé, a rizs, a citrom héja és leve és az apróra vágott zöld fűszerek. Összeforgatjuk, és kész is. A levest a galuskával tálaljuk, utána pedig jöhet a rizses hús.

Ha tetszettek a maradékmentő tippek grillcsirkéhez receptek, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások