A rakott karfiol bulgurral recept elkészítésének első lépéseként a karfiolt rózsáira szedjük, majd bő, enyhén sós, forró vízben kb. 12-14 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
A bulgurt bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrés után félrerakjuk ezt is.
Az olajon egy lábasban lepirítjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és az őrölt köményt is. Mehet rá a 0,5 cm-es kockákra vágott paprika és paradicsom, majd kb. 150 ml víz, és közepes lángon, időnként kevergetve kb. 20 percig főzzük. Mikor elfőtt a víz, rádobjuk a darált húst, átpirítjuk pár perc alatt, majd még kevés vizet öntünk rá, annyit amennyitől szép szaftos állagot kapunk (kb. 150-200 ml) és 15-20 perc alatt készre főzzük. Ha elkészült, belekeverjük a megfőzött bulgurt.
Egy magasabb falú, kb. 24x24 cm-es tálba rétegezzük először a karfiolt, aztán a darált húsos ragut, tejfölt és a végén pedig reszelt sajttal zárjuk a sort.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük a rakott karfiolt, majd megvárjuk amíg langyosra hűl, mielőtt szeletelnénk és tálalnánk.

- Elkészítési idő: 40-50 perc
- Sütési idő: 40-50 perc
A bulgur egy fantasztikus köret, ami ugyan egyre népszerűbb, de talán még mindig nem foglalta el az őt megillető helyet a gasztronómiában. Amellett, hogy nagyon egészséges, az elkészítése is roppent egyszerű. Ha pedig megfelelően fűszerezitek, akkor egy igazi ízbombát varázsolhattok belőle. Mutatunk is pár receptet, amihez remekül passzol a bulgur.
Medvehagymás-fűszervajas csirkenyárs bulgurral
Sokzöldséges bulgur saláta füstölt grill sajttal
Arabos marhahúspogácsa tzatzikivel és füstölt paprikás bulgurral