Hozzávalók
- 3 db kisebb cső kukorica
- étolaj
- ½ db pritaminpaprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- ½ db zöld kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 kis marék koktélparadicsom
- 1 db chili paprika
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- 1 pohár bulgur
- 1 ½ pohár víz
- 40 g vaj (körülbelül)
- 1 nagy marék bébispenót
- 1 db citrom
- 2 db grill sajt
Hozzávalók
- 3 db kisebb cső kukorica
- étolaj
- ½ db pritaminpaprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- ½ db zöld kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 kis marék koktélparadicsom
- 1 db chili paprika
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- 1 pohár bulgur
- 1 ½ pohár víz
- 40 g vaj (körülbelül)
- 1 nagy marék bébispenót
- 1 db citrom
- 2 db grill sajt
A sózott, borsozott kukoricákat 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, majd félretesszük hűlni. Egy gyorsforralóba teszünk egy kevés olajat, amire mindenféle feldarabolt zöldséget dobálunk: a paprikák, a lilahagyma, a koktélparadicsomok, a chili paprika, majd a szárított és a friss fűszerek, a levagdosott kukoricaszemek és a fokhagyma is mehet bele. Ha kicsit lepirult ráöntjük a bulgurt és a vizet, beledobunk egy nagy kocka vajat, majd letakarva kb. 10 percig pároljuk. Ha a bulgur beszívta a vizet, hozzáadjuk a friss bébispenótot, ami a hőtől azonnal összeesik, ráreszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is.
A grill sajtokat egy kiolajozott grillserpenyőben megsütjük, oldalankét 2-2 perc alatt. Tálaláskor alulra mehet a zöldséges bulgur és a tetejére a grillezett sajt.