Hirdetés
Bespájzolva

Ázsiai garnélás pirított bulgur

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
150 g bulgur (főzés előtti súly)
3 ek olaj
½ db chilipaprika
2 cm-nyi friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
300 g fagyasztott zöldbab
150 - 200 g lila káposzta
10 szem garnéla
2 db tojás

A szószhoz

6 ek szójaszósz
teriyaki szósz
1 tk szezámolaj
1 tk méz
½ db lime leve
frissen őrölt fekete bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ázsiai garnélás pirított bulgur

Nagyon gyors, ázsiai ihletésű recept, imádni fogjátok! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
150 g bulgur (főzés előtti súly)
3 ek olaj
½ db chilipaprika
2 cm-nyi friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
300 g fagyasztott zöldbab
150 - 200 g lila káposzta
10 szem garnéla
2 db tojás

A szószhoz

6 ek szójaszósz
teriyaki szósz
1 tk szezámolaj
1 tk méz
½ db lime leve
frissen őrölt fekete bors
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A bulgurt bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Az olajon egy wokban vagy magas falú serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt chilit, az apróra vágott gyömbért és fokhagymát. Ezután jöhet rá a felszeletelt hagyma, majd a felengedett zöldbab. 2-3 perc pirítás után mehet rá a felcsíkozott káposzta és a garnéla is. Ismét 3-4 perc pirítás, majd a serpenyő egyik oldalára húzunk mindent, szabadon hagyva egy kis részét, és ide öntjük a felvert tojást. Rántottát csinálunk, végül összekeverjük az egészet. 

A szósz hozzávalóit kikeverjük, és ráöntjük a bulgurra. Rottyan egyet, és kész is.

Ha tetszett az ázsiai garnélás pirított bulgur receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások