Hozzávalók
- 100 g kristálycukor
- 30 ml víz
- 1 fej lila káposzta (1 kg/fej)
- 3 db babérlevél
- 1 mk őrölt kömény
- só
- 250 ml víz
- 30 ml fehér balzsamecet
A tökéletes párolt lila káposzta
Hozzávalók
- 100 g kristálycukor
- 30 ml víz
- 1 fej lila káposzta (1 kg/fej)
- 3 db babérlevél
- 1 mk őrölt kömény
- só
- 250 ml víz
- 30 ml fehér balzsamecet
A párolt lila káposzta elkészítéséhez először a cukrot egy nagyobb lábasba tesszük, hozzáöntjük a vizet, és közepesen erős hőfokon karamellizáljuk. A víz szép lassan elpárolog, a cukor pedig elkezd karamellizálódni, viszont így sokkal kisebb az esély arra, hogy a cukor megég, ugyanis egy szirup képződik a víz hozzáadásával. A karamellhez hozzáadjuk a gyalult, vagy kés segítségével vékony szeletekre vágott káposztát, a köményt és a babérlevelet. Sózzuk és erős hőfokon 1 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, és fedő alatt, közepes hőfokon addig dinszteljük, amíg a káposzta meg nem puhul. Ez az idő kb. 25 perc. Időnként megkeverjük, nehogy leégjen. Amennyiben szükséges, kis adagokban pótoljuk a vizet. Nekem nem volt erre szükség. Miután a káposzta elkészült, a kegyelemdöfést a balzsamecettel adjuk meg neki. Ettől lesz igazán pikáns a végeredmény.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a párolt lila káposzta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!