A joghurtos padlizsánsaláta elkészítéséhez először a padlizsánokat 1,5 cm-es kockára vágjuk, egy keverőtálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, meghintjük a rizsliszttel és összeforgatjuk. A felesleges lisztet lerázzuk róla, majd a 180 fokra melegített, bő olajban szép piroskásra sütjük. Kiszedjük és papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
Az öntethez egy tálban összekeverjük a joghurtot, a finomra vágott lila hagymát és petrezselymet (amiből pár levéllel félreteszünk a tálaláshoz), a citrom kifacsart levét és sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a kihűlt, ropogós padlizsánkockákat.
Egy száraz serpenyőben, közepes hőmérsékleten megpirítjuk a magokat. Tálba szedjük a padlizsánsalátát, megszórjuk a magkeverékkel, meglocsoljuk az olívaolajjal és pár levél petrezselyemmel díszítjük.

- Elkészítési idő: 40 perc