Hozzávalók
- 3 db padlizsán
- 1 db palermo paprika
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 8 gerezd fokhagyma
- 80 ml olívaolaj
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk szumák
- 80 g parmezán
A tálaláshoz
- 1 db bagett
- 1 ek olívaolaj
- 20 g parmezán
Parmezános padlizsánsaláta
Hozzávalók
- 3 db padlizsán
- 1 db palermo paprika
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 8 gerezd fokhagyma
- 80 ml olívaolaj
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk szumák
- 80 g parmezán
A tálaláshoz
- 1 db bagett
- 1 ek olívaolaj
- 20 g parmezán
A parmezános padlizsánsaláta elkészítéséhez először az egész padlizsánokat megszurkáljuk, egy tepsibe fektetjük, mellé tesszük a paprikát, és 200 fokra előmelegített sütőben 1,5 órán át sütjük.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk és közepes hőfokon elkezdjük lepirítani egy lábasban az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk és ráfacsarjuk a citrom levét. Megszórjuk a füstölt paprikával és rádobjuk a megpucolt, felkockázott padlizsánt. Közepes hőmérsékleten pár perc alatt krémesre főzzük. Megszórjuk szumákkal és reszelt parmezánnal, majd hozzákeverjük a héjától megszabadított, feldarabolt sült paprikát is.
A bagettet felszeleteljük és sütőben, grillfunkción pár perc alatt megpirítjuk.
A kész padlizsánsalátát tálba szedjük, meglocsoljuk olívaolajjal, reszelünk még rá egy kevés parmezánt, és a pirított bagettel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 45 perc
- Sütési idő: 1,5 óra
Ha tetszett a parmezános padlizsánsaláta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!