Hozzávalók
- 550 g padlizsán
- só
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 20 ml olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom (90 g/db)
- 1 ½ ek harissa paszta
- 150 ml víz
- 2 tk fűszerkömény
- 1 tk koriander
- 1 ½ tk fűszerpaprika
- ½ tk chilipor
- bors
- 250 g konzerv csicseriborsó
- 300 ml paradicsomszósz
- 120 ml vegaföl
- 1 csokor petrezselyem
- ½ db citrom
A tojásmentes nokedlihez
- 600 g finomliszt
- 800 ml víz
- 1 ½ tk kurkuma
- só
- 60 ml étolaj
Hozzávalók
- 550 g padlizsán
- só
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 20 ml olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom (90 g/db)
- 1 ½ ek harissa paszta
- 150 ml víz
- 2 tk fűszerkömény
- 1 tk koriander
- 1 ½ tk fűszerpaprika
- ½ tk chilipor
- bors
- 250 g konzerv csicseriborsó
- 300 ml paradicsomszósz
- 120 ml vegaföl
- 1 csokor petrezselyem
- ½ db citrom
A tojásmentes nokedlihez
- 600 g finomliszt
- 800 ml víz
- 1 ½ tk kurkuma
- só
- 60 ml étolaj
A padlizsánpörkölt elkészítéséhez a padlizsánt felkockázzuk, besózzuk és 5-6 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ez idő alatt felaprítjuk a vöröshagymát, egy lábasban lepirítjuk az olívaolajon, majd mehet hozzá a reszelt fokhagyma.
A padlizsánt átmossuk, leszűrjük róla a levet és hozzádobjuk a hagymás alaphoz, majd tovább pirítjuk. Mehet rá az 1 cm-es kockára vágott paradicsom, a harissa, egy kevés víz, és közepes lángon addig főzzük, míg a paradicsom összeesik és még több levet ereszt.
Hozzáadjuk a fűszereket, a leszűrt csicseriborsót, majd felöntjük a paradicsomszósszal és 10-12 percig tovább főzzük.
Amíg fő a padlizsánpöri, kikeverjük a tojásmentes nokedli hozzávalóit egy tálban, majd sós, enyhén lobogó vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg felúsznak a kis nokedlik a víz felszínére.
Ha letelt a pörkölt főzési ideje, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vegafölt, az aprított petrezselymet, a citrom kifacsart levét, elkeverjük és mehet is a tálalás.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a padlizsánpörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!