Hozzávalók
- 4 db tojás
- 2 db padlizsán (400 g/db)
- 100 ml szójaszósz
- 30 ml olaj
- 2 ek juharszirup
- 3 tk füstölt fűszerpaprika
- 3 tk paradicsompaszta
- só, bors
- 100 ml mascarpone
- 2 ek tejföl
- 2 szál újhagyma
- 2 ek mustár
- 1 db citrom
A díszítéshez
- 1 szál újhagyma
Tojáskrémmel töltött padlizsántekercs
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 2 db padlizsán (400 g/db)
- 100 ml szójaszósz
- 30 ml olaj
- 2 ek juharszirup
- 3 tk füstölt fűszerpaprika
- 3 tk paradicsompaszta
- só, bors
- 100 ml mascarpone
- 2 ek tejföl
- 2 szál újhagyma
- 2 ek mustár
- 1 db citrom
A díszítéshez
- 1 szál újhagyma
A tojáskrémmel töltött padlizsántekercs első lépéseként a tojásokat lassan lobogó vízben 7-8 perc alatt keményre főzzük.
A padlizsánokból egy mandolin segítségével vékony, 3 mm-es szeleteket vágunk. A szójaszószt, az olajat, a juharszirupot, a fűszerpaprikát és a paradicsompasztát egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd simára keverjük. Ezzel a páccal megkenjük a padlizsánszeletek mindkét oldalát, és egy serpenyőben oldalanként 1-2 perc alatt lepirítjuk , majd félrerakjuk és hagyjuk kihűlni.
A megfőtt tojásokat megpucoljuk és egy aprítógépbe dobjuk a mascarponéval, a tejföllel, sóval, borssal, a felkarikázott újhagymával, a mustárral és a citrom kifacsart levével együtt, majd krémesre turmixoljuk. Az így kapott krémet beletöltjük egy habzsákba. A padlizsánszeletek végére nyomunk egy csíkot a krémből, majd szorosan feltekerjük.
A tekercseket tányérra sorakoztatjuk és megszórjuk frissen karikázott újhagymával.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a tojáskrémmel töltött padlizsántekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több izgalmas vega finomság vár az oldalunkon:
Cukkinitekercs jalapenós fetakrémmel töltve