A bulguros sütőtökraguhoz első körben a bulgurt enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lefedve melegen tartjuk tálalásig.
A zöldségraguhoz egy lábosban, közepes hőmérsékleten megpirítjuk az olajon a cikkekre vágott lila hagymát és a szeletelt fokhagymát. Erre mehet rá az előzőleg megpucolt és 1 cm-es kockára vágott sütőtök, és további 2 percig pirítjuk. Hozzádobjuk a szintén 1 cm-es kockára vágott kápia paprikát és a hámozott paradicsomot. Sózzuk, és ízesítjük a garam masalával és a mézzel. Addig főzzük, míg a sütőtök meg nem puhul. Utolsó fázisként lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a joghurtot.
Tálaláskor tányérba szedjük a bulgurt, és egy mélyedést alakítunk ki benne. Ebbe kanalazuk a raguból, és teszünk még a tetejére joghurtot, pirított tökmagot, pár levél koriandert, mellé pedig egy cikk citromot is.

- Elkészítési idő: 1 óra
Te is imádod a sütőtököt? A bulguros sütőtökragu után próbáld ki többi receptünket is!
Zöldfűszeres csirkemell borsópürével és chilis-mézes sütőtökkel