A sütőtökös rizottóhoz a sütőtököt 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk, összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval, borssal, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. 25 g vajat megolvasztunk egy lábasban és lepirítjuk rajta az apróra vágott salottahagymát. Rádobjuk a szintén apróra vágott zsályát, amiből pár levelet félreteszünk a tálaláshoz, és fél percig pirítjuk vele. Ekkor beleszórjuk a rizst, elkeverjük, majd felöntjük a borral.
Ha elpárolgott, hozzáadjuk a sütőtök felét, és a klasszikus módon, 2-3 merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet. Sózzuk, borsozzuk, majd krémesre főzzük. Ha már sűrű, krémes a rizottó, a rizs pedig al dente, akkor elzárjuk, belerakjuk a maradék vajat és belereszeljük a parmezánt. Belekeverjük a maradék tökkocka nagy részét, majd tálalásnál is szórunk rá belőle és zsályalevelekkel díszítjük.

- Elkészítési idő: 40 perc
Úgy gondoljuk, hogy ősszel egy háztartásból sem hiányozhat a sütőtök! Ha olyan kaját készítenél belőle, amit korábban még nem próbáltál, esetleg mások előtt villantanál egyet, akkor mutatjuk, mit ajánlunk:
Sült zelleres sütőtökkrémleves magropogóssal