Sütőtökös receptek

Ultimatesütőtökösrizottó

Ultimate sütőtökös rizottó

Hozzávalók
300 g
sütőtök
(tisztított mennyiség)
4 ek
olívaolaj
só, bors
2 fej
salottahagyma
6 - 8 levél
zsálya
200 g
arborio rizottórizs
100 ml
fehérbor
800 ml
zöldségalaplé
50 g
parmezán
50 g
vaj

Elkészítés

A sütőtökös rizottóhoz a sütőtököt 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk, összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval, borssal, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. 25 g vajat megolvasztunk egy lábasban és lepirítjuk rajta az apróra vágott salottahagymát. Rádobjuk a szintén apróra vágott zsályát, amiből pár levelet félreteszünk a tálaláshoz, és fél percig pirítjuk vele. Ekkor beleszórjuk a rizst, elkeverjük, majd felöntjük a borral.

Ha elpárolgott, hozzáadjuk a sütőtök felét, és a klasszikus módon, 2-3 merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet. Sózzuk, borsozzuk, majd krémesre főzzük. Ha már sűrű, krémes a rizottó, a rizs pedig al dente, akkor elzárjuk, belerakjuk a maradék vajat és belereszeljük a parmezánt. Belekeverjük a maradék tökkocka nagy részét, majd tálalásnál is szórunk rá belőle és zsályalevelekkel díszítjük.

ultimate-sutotokos-rizotto
Ultimate sütőtökös rizottó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Úgy gondoljuk, hogy ősszel egy háztartásból sem hiányozhat a sütőtök! Ha olyan kaját készítenél belőle, amit korábban még nem próbáltál, esetleg mások előtt villantanál egyet, akkor mutatjuk, mit ajánlunk:

Sült zelleres sütőtökkrémleves magropogóssal

Sütőtökös batyu körtés madársalátával

Vegán sütőtökös mac and cheese

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Az egyik legkedveltebb rizottó, főleg ősszel. 😍 A titok a tök megsütése és a vajban pirított zsálya.

Hozzávalók

2 főre
300 g
sütőtök
(tisztított mennyiség)
4 ek
olívaolaj
só, bors
2 fej
salottahagyma
6 - 8 levél
zsálya
200 g
arborio rizottórizs
100 ml
fehérbor
800 ml
zöldségalaplé
50 g
parmezán
50 g
vaj

A sütőtökös rizottóhoz a sütőtököt 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk, összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval, borssal, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. 25 g vajat megolvasztunk egy lábasban és lepirítjuk rajta az apróra vágott salottahagymát. Rádobjuk a szintén apróra vágott zsályát, amiből pár levelet félreteszünk a tálaláshoz, és fél percig pirítjuk vele. Ekkor beleszórjuk a rizst, elkeverjük, majd felöntjük a borral.

Ha elpárolgott, hozzáadjuk a sütőtök felét, és a klasszikus módon, 2-3 merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet. Sózzuk, borsozzuk, majd krémesre főzzük. Ha már sűrű, krémes a rizottó, a rizs pedig al dente, akkor elzárjuk, belerakjuk a maradék vajat és belereszeljük a parmezánt. Belekeverjük a maradék tökkocka nagy részét, majd tálalásnál is szórunk rá belőle és zsályalevelekkel díszítjük.

ultimate-sutotokos-rizotto
Ultimate sütőtökös rizottó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Úgy gondoljuk, hogy ősszel egy háztartásból sem hiányozhat a sütőtök! Ha olyan kaját készítenél belőle, amit korábban még nem próbáltál, esetleg mások előtt villantanál egyet, akkor mutatjuk, mit ajánlunk:

Sült zelleres sütőtökkrémleves magropogóssal

Sütőtökös batyu körtés madársalátával

Vegán sütőtökös mac and cheese

Ha tetszett az Ultimate sütőtökös rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept