Laktózmentes
Vegán
Hozzávalók
- 1 kg sütőtök
- 500 g makaróni durum tészta
- 2 ek kókuszzsír
- 2 ek liszt
- 500 ml szójatej
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 8 ek sörélesztőpehely
Vegán sütőtökös mac and cheese
Hozzávalók
- 1 kg sütőtök
- 500 g makaróni durum tészta
- 2 ek kókuszzsír
- 2 ek liszt
- 500 ml szójatej
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 8 ek sörélesztőpehely
A sütőtökös mac and cheese nem ördögtől való dolog, frankón jó cucc! Ehhez a sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul. Közben a tésztát al dentére főzzük, majd leszűrjük.
A mártáshoz a kókuszzsíron megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a szójatejjel, és krémesre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, majd elkeverjük benne a sörélesztőpelyhet és a megsült sütőtök kikapart belsejét. Egy botmixerrel pürésítjük az egészet, belekeverjük a tésztát, és kész is.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!