Vegán sütőtökös mac and cheese

Laktózmentes

Laktózmentes

Vegán

Vegán

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 kg sütőtök
500 g makaróni durum tészta
2 ek kókuszzsír
2 ek liszt
500 ml szójatej
só, bors
0.25 db szerecsendió
8 ek sörélesztőpehely
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vegán sütőtökös mac and cheese

Köztudottan sokan szeretik az amerikaiak sajtos tésztáját, de most azoknak is szerettünk volna kicsit kedvezni, akik valamilyen oknál fogva nem fogyaszthatnak tejet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 kg sütőtök
500 g makaróni durum tészta
2 ek kókuszzsír
2 ek liszt
500 ml szójatej
só, bors
0.25 db szerecsendió
8 ek sörélesztőpehely
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A sütőtökös mac and cheese nem ördögtől való dolog, frankón jó cucc! Ehhez a sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul. Közben a tésztát al dentére főzzük, majd leszűrjük. 

A mártáshoz a kókuszzsíron megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a szójatejjel, és krémesre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, majd elkeverjük benne a sörélesztőpelyhet és a megsült sütőtök kikapart belsejét. Egy botmixerrel pürésítjük az egészet, belekeverjük a tésztát, és kész is.

Vegán sütőtökös mac and cheese
Vegán mac and cheese

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Mac and cheese alaprecept

Spenótos mac and cheese

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások