Vegán receptek

Őszizöldségcurry

Őszi zöldségcurry

Hozzávalók
kb. 300 ml zöldségalaplé
4 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2
cm friss gyömbér
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
sárga currypaszta
2 tk
currypor
5 db
paradicsom
(120 g/db)
2 db
édesburgonya
(350 g/db)
600 g
karfiol
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
150 g
fagyasztott spenót
3 konzerv
kókusztej
(165 ml-es kiszerelés)
só, bors
2 db
lime
1 tk
chilipor
A tálaláshoz
4 adag
főtt rizs
1 db
lime
0.5 csokor
koriander

Elkészítés

Az őszi zöldségcurry elkészítéséhez először is egy lábosban közepes lángon olajat hevítünk. Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát és a reszelt gyömbért, pirítjuk pár percig, majd mehet rá a zúzott fokhagyma, a currypaszta és a currypor. Elkeverjük, és további 1-2 percig főzzük, hogy kibővüljenek az ízek.

Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, és pár percig főzzük, amíg a paradicsom megpuhul és levet enged. Ezután mehet bele az 1 cm-es kockákra vágott édesburgonya és a rózsáira szedett karfiol, amikkel még alaposan lepirítjuk az alapot. Jól összekeverjük a curryszósszal, majd felöntjük annyi zöldségalaplével, amennyi az alapanyagokat ellepi. Lefedjük a lábast, és hagyjuk főni, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.

Hozzáadjuk a csicseriborsót és a fagyasztott spenótot, és felöntjük a kókusztejszínnel. Jól összekeverjük, majd közepes lángon még 10 percig főzzük, hogy a zöldségek teljesen megpuhuljanak és az ízek összeérjenek. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük a lime kifacsart levével, valamint a chiliporral. 

Tálaláskor a rizst tányérokra szedjük, és arra merünk a curryből. Friss lime-gerezdekkel és korianderlevelekkel díszítjük.

oszi-zoldsegcurry2
Őszi zöldségcurry (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Körözzük a legjobb húsmentes curryket! Ha te is zöldségmániás vagy, ezeket a verziókat is feltétlenül próbáld ki!

Thai zöld curry tofuval

Sütőtökös curry

Sült zöldséggolyók curryszószban, mentás joghurttal

www.streetkitchen.hu

Ez a curry tökéletes komfort kaja az esős őszi napokra. Biztos vagyok benne, hogy mindenki imádni fogja, hiszen minimális efforttal elkészíthető és szuperlaktató.

Hozzávalók

4 főre
kb. 300 ml zöldségalaplé
4 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2
cm friss gyömbér
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
sárga currypaszta
2 tk
currypor
5 db
paradicsom
(120 g/db)
2 db
édesburgonya
(350 g/db)
600 g
karfiol
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
150 g
fagyasztott spenót
3 konzerv
kókusztej
(165 ml-es kiszerelés)
só, bors
2 db
lime
1 tk
chilipor
A tálaláshoz
4 adag
főtt rizs
1 db
lime
0.5 csokor
koriander

Az őszi zöldségcurry elkészítéséhez először is egy lábosban közepes lángon olajat hevítünk. Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát és a reszelt gyömbért, pirítjuk pár percig, majd mehet rá a zúzott fokhagyma, a currypaszta és a currypor. Elkeverjük, és további 1-2 percig főzzük, hogy kibővüljenek az ízek.

Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, és pár percig főzzük, amíg a paradicsom megpuhul és levet enged. Ezután mehet bele az 1 cm-es kockákra vágott édesburgonya és a rózsáira szedett karfiol, amikkel még alaposan lepirítjuk az alapot. Jól összekeverjük a curryszósszal, majd felöntjük annyi zöldségalaplével, amennyi az alapanyagokat ellepi. Lefedjük a lábast, és hagyjuk főni, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.

Hozzáadjuk a csicseriborsót és a fagyasztott spenótot, és felöntjük a kókusztejszínnel. Jól összekeverjük, majd közepes lángon még 10 percig főzzük, hogy a zöldségek teljesen megpuhuljanak és az ízek összeérjenek. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük a lime kifacsart levével, valamint a chiliporral. 

Tálaláskor a rizst tányérokra szedjük, és arra merünk a curryből. Friss lime-gerezdekkel és korianderlevelekkel díszítjük.

oszi-zoldsegcurry2
Őszi zöldségcurry (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Körözzük a legjobb húsmentes curryket! Ha te is zöldségmániás vagy, ezeket a verziókat is feltétlenül próbáld ki!

Thai zöld curry tofuval

Sütőtökös curry

Sült zöldséggolyók curryszószban, mentás joghurttal

Ha tetszett az Őszi zöldségcurry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept