Vegán
Hozzávalók
- 2 ek kókuszolaj
- 130 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 400 g tofu
- 250 g cukkini
- 130 g kaliforniai paprika
- só, bors
- 2 tk szójaszósz
- 2 ek zöld currypaszta
- 450 ml konzerv kókusztejszín
- 60 g bébispenót
- 2 db lime leve
A tálaláshoz
- 600 g főtt rizs
- ½ db lime
Thai zöld curry tofuval
Hozzávalók
- 2 ek kókuszolaj
- 130 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 400 g tofu
- 250 g cukkini
- 130 g kaliforniai paprika
- só, bors
- 2 tk szójaszósz
- 2 ek zöld currypaszta
- 450 ml konzerv kókusztejszín
- 60 g bébispenót
- 2 db lime leve
A tálaláshoz
- 600 g főtt rizs
- ½ db lime
A thai zöld curry elkészítéséhez egy lábasban kókuszolajat hevítünk, és lepirítjuk rajta az aprított vöröshagymát és fokhagymát, valamint a reszelt gyömbért. A tofut felkockázzuk és hozzádobjuk, majd további 4-5 percig pirítjuk.
Közben a cukkinit elnegyedeljük, majd vékony cikkekre vágjuk, a paprikát pedig felcsíkozzuk, és a zöldségeket is hozzádobjuk a tofuhoz. 5-6 percig pirítjuk még, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szójaszószt és a zöld currypasztát is, alaposan elkeverjük, majd felöntjük a kókusztejszínnel. Ekkor mehet bele a bébispenót, amit belefonnyasztunk, majd fedő alatt 5 percig rotyogtatjuk.
Végül megízesítjük a lime-lével, és jöhet is a tálalás. Én főtt rizzsel és egy extra lime-cikkel tálaltam, ha valakinek nem lenne elég savanykás ez a brutál ízbomba ragu.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!