Rebarbarás-epres magsüti

Gluténmentes

Gluténmentes

Vegán

Vegán

Hozzávalók

1
22 cm-es piteformához
+

Az alaphoz

100 g aszalt sárgabarack
100 g kesudió
50 g dió
50 g kókuszreszelék
80 g kókuszolaj
50 g eritrit
50 g kókuszliszt

A töltelékhez

200 g eper
500 g rebarbara
100 g eritrit
1 tk vanília aroma
400 ml víz
40 g keményítő

A díszítéshez

100 g eper
30 g kókuszchips
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rebarbarás-epres magsüti

A rebarbara nem egy sűrűn használt alapanyag, holott különleges íze és textúrája fontos szereplővé teszi a szezonban. Ez a magos, sütés nélküli alap pedig egyszerű megoldás bármilyen pitéhez.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm-es piteformához
+

Az alaphoz

100 g aszalt sárgabarack
100 g kesudió
50 g dió
50 g kókuszreszelék
80 g kókuszolaj
50 g eritrit
50 g kókuszliszt

A töltelékhez

200 g eper
500 g rebarbara
100 g eritrit
1 tk vanília aroma
400 ml víz
40 g keményítő

A díszítéshez

100 g eper
30 g kókuszchips
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A rebarbarás-epres magsüti alapjához az aszalt sárgabarackot néhány percre forró vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljon.

A kesudiót, a diót és a kókuszreszeléket egy aprítóba tesszük, és minél inkább homogén masszává aprítjuk. Ezután belekeverjük a leszűrt sárgabarackot, a kókuszolajat, az eritritet és a kókuszlisztet, majd újra formázható masszává aprítjuk. A kész keveréket egy piteformába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A töltelékhez az epret és a rebarbarát az eritrittel, a vaníliaaromával és a víz háromnegyedével egy gyorsforralóba tesszük, felfőzzük, majd a keményítőt kikeverjük a maradék vízzel, és besűrítjük vele. Néhány perc forralás után félretesszük, és kicsit hagyjuk lehűlni.

Az időközben megdermedt alapba simítjuk a tölteléket, majd a hűtőbe tesszük kidermedni. A legjobb, ha hagyjuk állni egy egész éjszakát, de legalább 120 percet. 

Mielőtt tálra tennénk, feldíszítjük szépen megvágott eperrel vagy más bogyós gyümölccsel, és megszórjuk egy kevés kókuszchipsszel.

Rebarbarás-epres magsüti
Rebarbarás-epres magsüti
  • előkészítési idő: 15 perc
  • főzés: 8 perc
  • hűtés, dermesztés: min. 120 perc
  • összesen: 143 perc

Ha tetszett a rebarbarás-epres magsüti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?