Gluténmentes
Vegán
Hozzávalók
Az alaphoz
- 100 g aszalt sárgabarack
- 100 g kesudió
- 50 g dió
- 50 g kókuszreszelék
- 80 g kókuszolaj
- 50 g eritrit
- 50 g kókuszliszt
A töltelékhez
- 200 g eper
- 500 g rebarbara
- 100 g eritrit
- 1 tk vanília aroma
- 400 ml víz
- 40 g keményítő
A díszítéshez
- 100 g eper
- 30 g kókuszchips
Rebarbarás-epres magsüti
Hozzávalók
Az alaphoz
- 100 g aszalt sárgabarack
- 100 g kesudió
- 50 g dió
- 50 g kókuszreszelék
- 80 g kókuszolaj
- 50 g eritrit
- 50 g kókuszliszt
A töltelékhez
- 200 g eper
- 500 g rebarbara
- 100 g eritrit
- 1 tk vanília aroma
- 400 ml víz
- 40 g keményítő
A díszítéshez
- 100 g eper
- 30 g kókuszchips
A rebarbarás-epres magsüti alapjához az aszalt sárgabarackot néhány percre forró vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljon.
A kesudiót, a diót és a kókuszreszeléket egy aprítóba tesszük, és minél inkább homogén masszává aprítjuk. Ezután belekeverjük a leszűrt sárgabarackot, a kókuszolajat, az eritritet és a kókuszlisztet, majd újra formázható masszává aprítjuk. A kész keveréket egy piteformába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A töltelékhez az epret és a rebarbarát az eritrittel, a vaníliaaromával és a víz háromnegyedével egy gyorsforralóba tesszük, felfőzzük, majd a keményítőt kikeverjük a maradék vízzel, és besűrítjük vele. Néhány perc forralás után félretesszük, és kicsit hagyjuk lehűlni.
Az időközben megdermedt alapba simítjuk a tölteléket, majd a hűtőbe tesszük kidermedni. A legjobb, ha hagyjuk állni egy egész éjszakát, de legalább 120 percet.
Mielőtt tálra tennénk, feldíszítjük szépen megvágott eperrel vagy más bogyós gyümölccsel, és megszórjuk egy kevés kókuszchipsszel.
- előkészítési idő: 15 perc
- főzés: 8 perc
- hűtés, dermesztés: min. 120 perc
- összesen: 143 perc
Ha tetszett a rebarbarás-epres magsüti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!