Vegán receptek

Sültkrumplivegánsajtszósszal

Sült krumpli vegán sajtszósszal

Hozzávalók
A vegán „sajtszószhoz”
200 g
natúr kesudió
forralt víz az áztatáshoz
30 ml
citromlé
400 ml
víz
25 g
sörélesztőpehely
1 csipet
füstölt paprika
1 tk
sriracha szósz
0.5 tk
fokhagymapor
0.5 tk
vöröshagymapor
1 tk
bors
A sült krumplihoz
1 kg
apró szemű krumpli
olaj
só, bors
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A vegán sajtszószhoz a kesudiót leforrázzuk annyi vízzel, amennyi ellepi, és hagyjuk állni addig, amíg ki nem hűl teljesen, de legalább fél órát. Leszűrjük, és a többi hozzávalóval egy turmixgépben krémesítjük. Hidegen is jó, de ha meleg szószt szeretnénk, egy gyorsforralóba öntjük, és lassan felmelegítjük, egy spatulával kavargatva, amíg fel nem forr.

A krumplit megmossuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk (ha ekkora alapból, akkor nem kell darabolni). Sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és egy tepsire rakjuk. Egy kis tálkával vagy pohárral minden darabot megnyomunk felülről úgy, hogy kicsit megroppanjon de ne essen szét teljesen. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Ezután kivesszük, megforgatjuk, sózzuk, borsozzuk a másik oldalát is, és visszarakjuk még 10 percre. 

Ha megsült kivesszük, és megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel. A szósszal tálaljuk.

vegán sajtszósz
Sült krumpli vegán sajtszósszal

Ezeket is nézd meg:

Vegán mogyorókrém

Vegán majonéz, avagy veganéz

www.streetkitchen.hu

Mostanában nagyon nagyon rá vagyok kattanva erre a krumplira, és mivel kevesebb tejterméket is eszem, így ez a „sajtszósz” is jól jött most. A sörélesztőpehely köztudottan sajtos ízt kölcsönöz az ételeknek, és magas a fehérjetartalma is, úgyhogy tökéletes sajtpótló!

Hozzávalók

4 főre
A vegán „sajtszószhoz”
200 g
natúr kesudió
forralt víz az áztatáshoz
30 ml
citromlé
400 ml
víz
25 g
sörélesztőpehely
1 csipet
füstölt paprika
1 tk
sriracha szósz
0.5 tk
fokhagymapor
0.5 tk
vöröshagymapor
1 tk
bors
A sült krumplihoz
1 kg
apró szemű krumpli
olaj
só, bors
1 csokor
friss petrezselyem

A vegán sajtszószhoz a kesudiót leforrázzuk annyi vízzel, amennyi ellepi, és hagyjuk állni addig, amíg ki nem hűl teljesen, de legalább fél órát. Leszűrjük, és a többi hozzávalóval egy turmixgépben krémesítjük. Hidegen is jó, de ha meleg szószt szeretnénk, egy gyorsforralóba öntjük, és lassan felmelegítjük, egy spatulával kavargatva, amíg fel nem forr.

A krumplit megmossuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk (ha ekkora alapból, akkor nem kell darabolni). Sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és egy tepsire rakjuk. Egy kis tálkával vagy pohárral minden darabot megnyomunk felülről úgy, hogy kicsit megroppanjon de ne essen szét teljesen. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Ezután kivesszük, megforgatjuk, sózzuk, borsozzuk a másik oldalát is, és visszarakjuk még 10 percre. 

Ha megsült kivesszük, és megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel. A szósszal tálaljuk.

vegán sajtszósz
Sült krumpli vegán sajtszósszal

Ezeket is nézd meg:

Vegán mogyorókrém

Vegán majonéz, avagy veganéz

Ha tetszett a Sült krumpli vegán sajtszósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept