Vegán mogyorókrém

Vegán

Vegán

Laktózmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

2
db kb. 200 ml-es üveghez
+
400 g törökmogyoró
300 ml mogyorótej
100 g vegán étcsoki
2 ek kókuszolaj
2 - 3 ek nyírfacukor
½ db vaníliarúd
2 ek kakaópor
1 csipet só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vegán mogyorókrém

Az igazi mogyorókrém legnagyobb titka, a minőségi összetevőkön kívül, egy jó aprítógép, amivel igazán krémesre lehet zúzni a pirított törökmogyorót.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
db kb. 200 ml-es üveghez
+
400 g törökmogyoró
300 ml mogyorótej
100 g vegán étcsoki
2 ek kókuszolaj
2 - 3 ek nyírfacukor
½ db vaníliarúd
2 ek kakaópor
1 csipet só
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A mogyorót 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megpirítjuk, majd ledörzsöljük a héját, és aprítógépben alaposan lezúzzuk, fokozatosan hozzáadagolva a mogyorótejet, hogy még krémesebb végeredményt kapjunk. Az étcsokit felolvasztjuk a kókuszolajjal, a nyírfacukorral, a vaníliarúd magjaival, a kakaóporral és a sóval, majd a két elegyet összekeverjük. Botmixerrel még krémesíthetünk keveset rajta, majd üvegekbe töltjük.

Vegán mogyorókrém

Ha tetszett a vegán mogyorókrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások