Laktózmentes
Vegán
Hozzávalók
- 400 g törökmogyoró
- 300 ml mogyorótej
- 100 g vegán étcsoki
- 2 ek kókuszolaj
- 2 - 3 ek nyírfacukor
- ½ db vaníliarúd
- 2 ek kakaópor
- 1 csipet só
Hozzávalók
- 400 g törökmogyoró
- 300 ml mogyorótej
- 100 g vegán étcsoki
- 2 ek kókuszolaj
- 2 - 3 ek nyírfacukor
- ½ db vaníliarúd
- 2 ek kakaópor
- 1 csipet só
A mogyorót 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megpirítjuk, majd ledörzsöljük a héját, és aprítógépben alaposan lezúzzuk, fokozatosan hozzáadagolva a mogyorótejet, hogy még krémesebb végeredményt kapjunk. Az étcsokit felolvasztjuk a kókuszolajjal, a nyírfacukorral, a vaníliarúd magjaival, a kakaóporral és a sóval, majd a két elegyet összekeverjük. Botmixerrel még krémesíthetünk keveset rajta, majd üvegekbe töltjük.
Ha tetszett a vegán mogyorókrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!