Vegán sült tofu

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Vegán

Vegán

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
1 csomag tofu

A marinádhoz

2 ek sötét szójaszósz
4 ek világos szójaszósz
2 ek rizsecet
50 ml narancslé
1 ek agave-, rizs- vagy juharszirup
3 db csillagánizs
3 szelet gyömbér
½ tk őrölt szegfűszeg
½ tk őrölt édesköménymag
2 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz

2 ek pirított szezámmag
2 szál újhagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vegán sült tofu

A tofu nem kell, hogy unalmas legyen, egy ütős, jó ízesítés kell hozzá, és nagyon rá lehet kattanni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
1 csomag tofu

A marinádhoz

2 ek sötét szójaszósz
4 ek világos szójaszósz
2 ek rizsecet
50 ml narancslé
1 ek agave-, rizs- vagy juharszirup
3 db csillagánizs
3 szelet gyömbér
½ tk őrölt szegfűszeg
½ tk őrölt édesköménymag
2 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz

2 ek pirított szezámmag
2 szál újhagyma
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tofut minimum 1 órát préseljük 2 vágódeszka között úgy, hogy nehezék van a vágódeszka tetején (pl. egy fazék víz). A tofut a préselés után leszárítjuk, kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A marinádhoz az alapanyagokat egy kisebb lábosba öntjük, a felére forraljuk, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ráöntjük a tofura, összekeverjük, és hűtőbe hagyjuk marinálódni legalább 1 órát. A tofut ezután egy sűtőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Ezután megszórjuk a szezámmaggal, összeforgatjuk, és vékonyra vágott újhagymával megszórva tálaljuk.

vegán sült tofu
Vegán sült tofu

Ha tetszett a vegán sült tofu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 0 g

Szénhidrát: 6 g

Zsír: 0 g

Kalória: 26 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 0.6 g

Szénhidrát: 11.46 g

Zsír: 0.3 g

Kalória: 51.48 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?