Vegán receptek

Vegánzellerkrémleves

Vegán zellerkrémleves

Hozzávalók
4 ek
étolaj
200 g
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 db
zellergumó
(300 g/db)
3 db
burgonya
(120 g/db)
800 ml
zöldségalaplé
2 db
konzerv kókusztej
200 ml
növényi tej
só, bors
1 tk
chilipor
1 db
citrom
A tálaláshoz
4 ek
gyalult mandula
2 ek
chiliolaj

Elkészítés

Egy lábasban olajat hevítünk, alaposan lepirítjuk rajta a durvára aprított vöröshagymát, majd hozzádobjuk a zúzott fokhagymát is, és további 2-3 percig pirítjuk. A zellert és a burgonyát megpucoljuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, és szintén beledobjuk a lábasba, ahol alaposan odakapatjuk. Ne ijedjetek meg, ha kicsit jobban megpirulnak, attól lesz karakteresebb ízük. Ezután felöntjük az alaplével, és puhára főzzük a zöldségeket. 

A konzerv kókusztejeket kikeverjük a növényi tejjel. Ha megpuhultak a zöldségek, a levesalapot botmixerrel simára pürésítjük. Alacsony lángra kapcsolunk, és hozzáadjuk a növényi tejjel kikevert kókusztejet. Elkeverjük, és jöhet a fűszerezés: ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mehet bele kevés chilipor és egy citrom kifacsart leve. Lehúzzuk a lángról, és mielőtt tálalunk, száraz serpenyőben pirítunk egy kevés gyalult mandulát.

A tálaláskor meglocsoljuk a levest chiliolajjal, és megszórjuk a pirított mandulával.

vegan-zellerkremleves-1
Vegán zellerkrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több mindenmentes, vegán receptet kerestek? Segítünk a választásban: ezeket tuti, hogy imádni fogjátok!

Kamu „tonhalkrémes” wrap csicseriborsóból

Mogyoróvajas sült tofu mangós salsával, pirított rizzsel

Vegán köfte tzatzikikrémmel, salátával és sült burgonyával

www.streetkitchen.hu

Egyszerűen oda meg vissza vagyok a krémlevesekért! :D Bár tudom, hogy Timi nem ezeket szereti a legjobban fotózni, de valljuk be, így ősszel, egy hűvös napon nagyon jól tudnak esni. A legjobb pedig ebben a levesben, hogy bárki eheti. Úgy értem, hogy glutén-, laktózérzékeny, vegán és kisbaba is! :D Nálam ez egy tuti befutó, amikor nincs kedvem főzni, csak összedobni valamit.

Hozzávalók

4 főre
4 ek
étolaj
200 g
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 db
zellergumó
(300 g/db)
3 db
burgonya
(120 g/db)
800 ml
zöldségalaplé
2 db
konzerv kókusztej
200 ml
növényi tej
só, bors
1 tk
chilipor
1 db
citrom
A tálaláshoz
4 ek
gyalult mandula
2 ek
chiliolaj

Egy lábasban olajat hevítünk, alaposan lepirítjuk rajta a durvára aprított vöröshagymát, majd hozzádobjuk a zúzott fokhagymát is, és további 2-3 percig pirítjuk. A zellert és a burgonyát megpucoljuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, és szintén beledobjuk a lábasba, ahol alaposan odakapatjuk. Ne ijedjetek meg, ha kicsit jobban megpirulnak, attól lesz karakteresebb ízük. Ezután felöntjük az alaplével, és puhára főzzük a zöldségeket. 

A konzerv kókusztejeket kikeverjük a növényi tejjel. Ha megpuhultak a zöldségek, a levesalapot botmixerrel simára pürésítjük. Alacsony lángra kapcsolunk, és hozzáadjuk a növényi tejjel kikevert kókusztejet. Elkeverjük, és jöhet a fűszerezés: ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mehet bele kevés chilipor és egy citrom kifacsart leve. Lehúzzuk a lángról, és mielőtt tálalunk, száraz serpenyőben pirítunk egy kevés gyalult mandulát.

A tálaláskor meglocsoljuk a levest chiliolajjal, és megszórjuk a pirított mandulával.

vegan-zellerkremleves-1
Vegán zellerkrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több mindenmentes, vegán receptet kerestek? Segítünk a választásban: ezeket tuti, hogy imádni fogjátok!

Kamu „tonhalkrémes” wrap csicseriborsóból

Mogyoróvajas sült tofu mangós salsával, pirított rizzsel

Vegán köfte tzatzikikrémmel, salátával és sült burgonyával

Ha tetszett a Vegán zellerkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept