Hozzávalók
- 1 db füstölt tofu (300 g-os kiszerelés)
- 2 ek kókuszolaj
- só, bors
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 1 db citrom
- 1 db algalap
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 4 ek vegán majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej római saláta
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- ½ db kígyóuborka
- 4 db 20 cm-es teljes kiőrlésű tortillalap
Hozzávalók
- 1 db füstölt tofu (300 g-os kiszerelés)
- 2 ek kókuszolaj
- só, bors
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 1 db citrom
- 1 db algalap
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 4 ek vegán majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej római saláta
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- ½ db kígyóuborka
- 4 db 20 cm-es teljes kiőrlésű tortillalap
A tofut felszeleteljük 0,5 cm-es lapokra, majd forró serpenyőben, kókuszolajon aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Mikor megsült, kivesszük egy tálkába, sózzuk, borsozzuk, és összerázzuk.
A csicseris „tonhalkrémhez” a leszűrt csicseriborsót egy aprítógépbe tesszük a citrom kifacsart levével, az összetépett algalappal, a finomra vágott lila hagymával, a vegán majonézzel, a fokhagymával, sóval és borssal együtt, majd összezúzzuk, hogy egy darabos krémet kapjunk.
A salit vékony csíkokra aprítjuk, a paradicsomból és az uborkából 2-3 mm-es szeleteket vágunk, és jöhet a wrapek összeállítása. A tortillát megkenjük a krémmel, erre mehet pár szelet tofu, sali, paradicsom és uborka, majd feltekerjük úgy, hogy mindkét oldalán alaposan lezárjuk. Egy száraz, közepes hőmérsékletű serpenyőben körbepirítjuk a wrapeket, és mehet a kaja!
- Elkészítés idő: 20 perc
Ha tetszett a kamu „tonhalkrémes” wrap csicseriborsóból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 0 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 4 g
Kalória: 50 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 1.91 g
Szénhidrát: 12.5 g
Zsír: 15.15 g
Kalória: 199.09 kcal