Vega
Hozzávalók
A tócsnihoz
- 600 g krumpli
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 1 db tojás
- 3 ek teljes kiőrlésű liszt
A raguhoz
- 1 ek olívaolaj
- 8 szem aszalt paradicsom
- ½ mk chilipehely
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 200 g shiitake gomba
- 50 ml száraz fehérbor
- ½ mk szecsuáni bors
- só
- 1 ek Worcester szósz
- 50 g céklalevél
Hozzávalók
A tócsnihoz
- 600 g krumpli
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 1 db tojás
- 3 ek teljes kiőrlésű liszt
A raguhoz
- 1 ek olívaolaj
- 8 szem aszalt paradicsom
- ½ mk chilipehely
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 200 g shiitake gomba
- 50 ml száraz fehérbor
- ½ mk szecsuáni bors
- só
- 1 ek worcester szósz
- 50 g céklalevél
A céklás-gombás ragu elkészítéséhez először a tócsnival kezdünk, amihez a krumplikat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk. Összeforgatjuk őket, majd egy tiszta konyharuhába tesszük a keveréket, és alaposan kinyomkodjuk a levét. Ezután mehet vissza a tálba, hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és a lisztet, alaposan összedolgozzuk, majd vizes kézzel tenyérnyi, 1 cm magas korongokat formázunk a masszából, és sütőpapírra rakosgatjuk őket. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük a tócsnikat, félidőben megfordítva őket, hogy a másik oldaluk is jól átsüljön.
A raguhoz az aszalt paradicsomokat apróra vágjuk, majd a chilipehellyel és a zúzott fokhagymával együtt lepirítjuk egy kevés olívaolajon. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a gombát és a céklalevelek apróra vágott szárát, majd felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a szecsuáni borsot, a sót, illetve a Worcester szószt. A céklalevelek zöld leveleit csak a legeslegvégén adjuk a keverékhez. Összeforgatjuk, és már kész is: ragut a tócsnik tetejére halmozzuk. A tálaláshoz is használhatunk pár kisebb céklalevelet.
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a céklás-gombás ragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!