Street Kitchen

Égetettkarfiolos-fetásbulgursaláta

Égetett karfiolos-fetás bulgursaláta

Hozzávalók
400 g
karfiol
só, bors
50 g
vaj
150 g
bulgur
1 db
paradicsom
100 g
sárga pritaminpaprika
1 csokor
petrezselyem
150 g
feta sajt
1 db
citrom
5 ek
olívaolaj
50 g
mogyoró

Elkészítés

A karfiolos bulgursaláta elkészítéséhez a karfiolt 1-2 cm-es rózsákra szedjük, sózzuk, borsozzuk, azután egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és a tetejére rakjuk a kockázott vajat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

A bulgurt sós vízben megfőzzük, mint egy tésztát, aztán leszűrjük, és a hűtőben lehűtjük. A paradicsomot 4 cikkre vágjuk, kivágjuk a magházát, majd a húsából 4-5 mm-es kockákat vágunk. A paprikát is azonos méretűre kockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, a fetát összemorzsoljuk.

Mindent egy tálba helyezünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan, de óvatosan összekeverjük a citrom reszelt héjával és a felének a levével, valamint az olívaolajjal és a mogyoróval.

egetett-karfiolos-fetas-bulgursalata (2)
Égetett karfiolos-fetás bulgursaláta

Még több karfiolos recept:

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

Sült lazac paszternákos karfiolpürével és lilakáposztával

Sajtmártásban sült csirkecomb karfiollal

www.streetkitchen.hu

A SK Outdoor támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Nincs is jobb annál, amikor egy karfiol szinte már égett pörzsanyagos részére ráharapunk. Egy rakott karfiolnál is ezt keressük sokan, na de ennél a bulgursalátánál egyértelműen megkapjuk ezt az élményt, hiszen egy égetett karfiolos verzió készült most el.

pictogram

Vega

Hozzávalók

2 főre
400 g
karfiol
só, bors
50 g
vaj
150 g
bulgur
1 db
paradicsom
100 g
sárga pritaminpaprika
1 csokor
petrezselyem
150 g
feta sajt
1 db
citrom
5 ek
olívaolaj
50 g
mogyoró

A karfiolos bulgursaláta elkészítéséhez a karfiolt 1-2 cm-es rózsákra szedjük, sózzuk, borsozzuk, azután egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és a tetejére rakjuk a kockázott vajat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

A bulgurt sós vízben megfőzzük, mint egy tésztát, aztán leszűrjük, és a hűtőben lehűtjük. A paradicsomot 4 cikkre vágjuk, kivágjuk a magházát, majd a húsából 4-5 mm-es kockákat vágunk. A paprikát is azonos méretűre kockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, a fetát összemorzsoljuk.

Mindent egy tálba helyezünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan, de óvatosan összekeverjük a citrom reszelt héjával és a felének a levével, valamint az olívaolajjal és a mogyoróval.

egetett-karfiolos-fetas-bulgursalata (2)
Égetett karfiolos-fetás bulgursaláta

Még több karfiolos recept:

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

Sült lazac paszternákos karfiolpürével és lilakáposztával

Sajtmártásban sült csirkecomb karfiollal

Ha tetszett az égetett karfiolos-fetás bulgursaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése