Hirdetés

Sült lazac paszternákos karfiolpürével és lilakáposztával

Hozzávalók

6
főre
+

A püréhez

Hozzávaló kipipálva
450 - 500 g paszternák
Hozzávaló kipipálva
450 - 500 g karfiol
Hozzávaló kipipálva
100 g krumpli
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
100 ml főzővíz
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom leve
Hozzávaló kipipálva
100 g vaj

A sült lila káposztához

Hozzávaló kipipálva
450 - 500 g lila káposzta
Hozzávaló kipipálva
2 cm friss gyömbér
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
2 ek fehérborecet
Hozzávaló kipipálva
só, bors

A lazachoz

Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
5 ek panko morzsa
Hozzávaló kipipálva
1 tk fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
600 g bőrös lazacfilé
Hozzávaló kipipálva
2 ek dijoni mustár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sült lazac paszternákos karfiolpürével és lilakáposztával

Igazi villantós, ünnepi kaja, amit másfél óra alatt meg is tudtok csinálni. Remélem, hogy nemcsak karácsonykor fogjátok elkészíteni, hanem beillesztitek néha néha az év folyamán is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A püréhez

Hozzávaló kipipálva
450 - 500 g paszternák
Hozzávaló kipipálva
450 - 500 g karfiol
Hozzávaló kipipálva
100 g krumpli
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
100 ml főzővíz
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom leve
Hozzávaló kipipálva
100 g vaj

A sült lila káposztához

Hozzávaló kipipálva
450 - 500 g lila káposzta
Hozzávaló kipipálva
2 cm friss gyömbér
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
2 ek fehérborecet
Hozzávaló kipipálva
só, bors

A lazachoz

Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
5 ek panko morzsa
Hozzávaló kipipálva
1 tk fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
600 g bőrös lazacfilé
Hozzávaló kipipálva
2 ek dijoni mustár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A sült lazac paszternákos karfiolpürével és lilakáposztával elkészítéséhez a püréhez a zöldségeket 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A paszternákot felrakjuk bő, sós vízben főni. Amikor félig megpuhult, mehet bele a karfiol és a krumpli. Addig főzzük, amíg minden meg nem puhul, majd leszűrjük úgy, hogy 100 ml-t megtartunk a főzővízből. A zöldségeket fűszerezzük, belerakjuk a főzővizet, a citromlevet és a vajat, és leturmixoljuk, majd átpasszírozzuk.

A lila káposztát kb. 8 cikkre vágjuk. A gyömbért lereszeljük, összekeverjük az olajjal, az ecettel, a sóval és a borssal, majd ezzel a keverékkel lekenjük a káposztákat, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

A lazachoz egy aprítógépben lezúzzuk az apróra vágott petrezselymet a morzsával, a fokhagymaporral, a sóval és a borssal. A lazacot tepsire rakjuk, lekenjük a mustárral, rászórjuk a morzsát, és 200 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. A köretekkel tálaljuk.

sült lazac
Sült lazac paszternákos karfiolpürével és lilakáposztáva

Elkészítés: 90 perc

Ha tetszett a sült lazac paszternákos karfiolpürével és lilakáposztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több ünnepi kaja:

Karácsonyi fűszeres egészben sült almás csirke
Kuku Paka
Húsmentes Wellington sütőtökös rizzsel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?