Street Kitchen

Feketebabos,zöldfűszerestaco

Fekete babos, zöldfűszeres taco

Hozzávalók
1 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 db
jalapeno paprika
só, bors
1 tk
római kömény
1.5 tk
oregánó
1 tk
füstölt paprika
280 g
konzerv fekete bab
3 db
paradicsom
1 db
lime
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
koriander
0.5 csokor
bazsalikom
8 db
tacoshell
2 - 3 ek
tejföl

Elkészítés

A taco elkészítéséhez az olívaolajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd mehet rá az apróra vágott jalapeno paprika, só, bors, római kömény, oregánó és füstölt paprika. Kicsit a fűszerekkel is pirítjuk a hagymát, majd elzárjuk alatta a lángot. Ebbe az alapba keverjük a lecsepegtetett fekete babot.

A paradicsomoknak kivágjuk a magházát és a csumáját, kisebb kockákra vágjuk a húsát, majd ezt is a babhoz adjuk. Meglocsoljuk egy fél lime levével, a zöldfűszereket pedig durvára vágjuk. A zöldfűszerek nagy részét a babos keverékhez adjuk, és ezzel megtöltjük a tacoshelleket.

Rakunk a tetejükre egy kevés tejfölt, megszórjuk a maradék zöldfűszerrel, és lime-gerezdekkel tálaljuk.

Fekete babos, zöldfűszeres taco

Előkészítés: 10 perc
Főzés és összeállítás: 20-30 perc
Összesen: 30-40 perc

Még több tacosztikus recept:

Dupla Kentucky taco
Portobellotaco
Halas taco? Jöhet!

www.streetkitchen.hu

Nem szükséges túlragozni, hogy milyen egyszerű összedobni ezt a tacot, amit még a nem vegák is tuti megkívánnak majd.:D

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
1 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 db
jalapeno paprika
só, bors
1 tk
római kömény
1.5 tk
oregánó
1 tk
füstölt paprika
280 g
konzerv fekete bab
3 db
paradicsom
1 db
lime
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
koriander
0.5 csokor
bazsalikom
8 db
tacoshell
2 - 3 ek
tejföl

A taco elkészítéséhez az olívaolajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd mehet rá az apróra vágott jalapeno paprika, só, bors, római kömény, oregánó és füstölt paprika. Kicsit a fűszerekkel is pirítjuk a hagymát, majd elzárjuk alatta a lángot. Ebbe az alapba keverjük a lecsepegtetett fekete babot.

A paradicsomoknak kivágjuk a magházát és a csumáját, kisebb kockákra vágjuk a húsát, majd ezt is a babhoz adjuk. Meglocsoljuk egy fél lime levével, a zöldfűszereket pedig durvára vágjuk. A zöldfűszerek nagy részét a babos keverékhez adjuk, és ezzel megtöltjük a tacoshelleket.

Rakunk a tetejükre egy kevés tejfölt, megszórjuk a maradék zöldfűszerrel, és lime-gerezdekkel tálaljuk.

Fekete babos, zöldfűszeres taco

Előkészítés: 10 perc
Főzés és összeállítás: 20-30 perc
Összesen: 30-40 perc

Még több tacosztikus recept:

Dupla Kentucky taco
Portobellotaco
Halas taco? Jöhet!

Ha tetszett a Fekete babos, zöldfűszeres taco receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept