Portobellotaco

Vegán

Vegán

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+
400 g portobello gomba
1 fej hagyma (kisebb)
3 gerezd zúzott fokhagyma
3 - 5 ek olaj a sütéshez
1 db kaliforniai paprika
1 tk római kömény
1 tk őrölt füstölt paprika
½ tk őrölt gyömbér
½ tk őrölt koriandermag
só, bors
340 g morzsolt konzerv kukorica

A páchoz

110 ml szójaszósz
1 ½ ek rizsecet
½ db lime leve
3 - 5 szelet friss jalapeño
3 ek olaj

A szószhoz

1 csokor koriander
150 g natúr kókuszjoghurt
2 - 3 szelet friss jalapeño
½ db lime leve
1 tk fokhagymapor
só, bors

A tálaláshoz

12 db puha taco
2 db érett avokádó
2 db szívsaláta
néhány szelet jalapeño
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Portobellotaco

A mexikói ételek nem véletlenül ilyen népszerűek a világban, hiszen nagyon sokféleképpen készíthetőek, rengeteg íz és különböző állagok találkoznak bennük. Jöjjön most egy vegán taco fűszeres zöldségekkel, ropogós jalapeñóval és egy isteni korianderes szósszal!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
400 g portobello gomba
1 fej hagyma (kisebb)
3 gerezd zúzott fokhagyma
3 - 5 ek olaj a sütéshez
1 db kaliforniai paprika
1 tk római kömény
1 tk őrölt füstölt paprika
½ tk őrölt gyömbér
½ tk őrölt koriandermag
só, bors
340 g morzsolt konzerv kukorica

A páchoz

110 ml szójaszósz
1 ½ ek rizsecet
½ db lime leve
3 - 5 szelet friss jalapeño
3 ek olaj

A szószhoz

1 csokor koriander
150 g natúr kókuszjoghurt
2 - 3 szelet friss jalapeño
½ db lime leve
1 tk fokhagymapor
só, bors

A tálaláshoz

12 db puha taco
2 db érett avokádó
2 db szívsaláta
néhány szelet jalapeño
Bevásárlólistához adom

A pác összetevőit egy tepsiben vagy egy nagy, lapos tálban összekeverjük. A gombákat egy tiszta, nedves textilkendővel megtisztítjuk, és 3 mm vékony szeletekre vágjuk, majd a pácba tesszük úgy, hogy a lehető legkevésbé fedjék egymást. 15 perces pihenőidejük alatt 2-3-szor átforgatjuk, és közben elkészítjük a többi dolgot. 

A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, és egy alaposan felhevített serpenyőben rövid ideig fonnyasztjuk az olajon. A csíkokra vágott paprikát is a serpenyőbe tesszük, fűszerezzük és további 5-7 percig pirítjuk. A végén beleforgatjuk a kukoricát is, lefedjük és félretesszük tálalásig. 

Egy grillserpenyőt közepesen magas fokozaton felforrósítunk, beletesszük az olaj felét, és rövid idő alatt, oldalanként kb. 1 percig sütjük a gombaszeleteket. 

A szósz összetevőit késes aprítóban krémes állagúra zúzzuk, a salátát pedig vékony csíkokra vágjuk. Tálalásnál a tacot közepére teszünk egy kanál kukoricás-paprikás mixet, néhány szelet gombát és avokádót, salátát, és a végén meglocsoljuk a szósszal.

Ha tetszett a portobellotaco receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások