Hozzávalók
- 800 g tőkehalfilé
A hal bundájához
- 100 g liszt
- 12 g sütőpor
- 1 tk őrölt chili
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ek mustár
- 1 tk só
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk vöröshagymapor
- 1 tk cayenne bors
- 100 ml sör
A chipotle majonézhez
- 150 ml majonéz
- 1 ek chipotle paprika adobo szószban (konzerv)
- ½ db lime leve
A káposztasalátához
- 100 g lilakáposzta
- 1 tk ecet
- ½ db lime leve
- 1 fej kisebb hagyma
A tálaláshoz
- 8 db taco kagyló
- avokádó
- tejföl
- friss koriander
- reszelt cheddar sajt
Hozzávalók
- 800 g tőkehalfilé
A hal bundájához
- 100 g liszt
- 12 g sütőpor
- 1 tk őrölt chili
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ek mustár
- 1 tk só
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk vöröshagymapor
- 1 tk cayenne bors
- 100 ml sör
A chipotle majonézhez
- 150 ml majonéz
- 1 ek chipotle paprika adobo szószban (konzerv)
- ½ db lime leve
A káposztasalátához
- 100 g lilakáposzta
- 1 tk ecet
- ½ db lime leve
- 1 fej kisebb hagyma
A tálaláshoz
- 8 db taco kagyló
- avokádó
- tejföl
- friss koriander
- reszelt cheddar sajt
A káposztát vékony csíkokra vágjuk és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, az ecetet és a lime levét. Félretesszük pihenni. A chipotle paprika konzervet mixerrel szétzúzzuk és kikeverjük a majonézzel és a lime levével.
Összekeverjük a bunda hozzávalóit, hogy jó sűrű masszát kapjunk. A halról a nedvességet leitatjuk papírtörlővel és kb. 3×10 centis csíkokra vágjuk. Mehetnek bele a masszába és 170 fokra hevített olajban mindkét oldalukat néhány perc alatt aranybarnára sütjük. A taco kagylókba alulra mehet először a káposztasaláta, aztán néhány gerezd avokádó, erre tesszük a megsült halat, amire pedig a chipotle majonéz megy. Megkoronázzuk az egészet némi tejföllel, friss korianderrel és nagy adag sajttal. Ennyi!