Hirdetés

Halas taco? Jöhet!

Hozzávalók

4
főre
800 g tőkehalfilé

A hal bundájához

100 g liszt
12 g sütőpor
1 tk őrölt chili
1 tk őrölt kömény
1 ek mustár
1 tk só
1 tk fokhagymapor
1 tk vöröshagymapor
1 tk cayenne bors
100 ml sör

A chipotle majonézhez

150 ml majonéz
1 ek chipotle paprika adobo szószban (konzerv)
½ lime leve

A káposztasalátához

100 g lilakáposzta
1 tk ecet
½ lime leve
1 kis fej hagyma

A tálaláshoz

8 taco kagyló
avokádó
tejföl
friss koriander
reszelt cheddar sajt
Hirdetés

Halas taco? Jöhet!

Fantasztikus halas taco! A chipotle majonéz meg egyszerűen durván jó! Vétek nem összedobni és ráadásul pillanatok alatt megvan.
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
800 g tőkehalfilé

A hal bundájához

100 g liszt
12 g sütőpor
1 tk őrölt chili
1 tk őrölt kömény
1 ek mustár
1 tk só
1 tk fokhagymapor
1 tk vöröshagymapor
1 tk cayenne bors
100 ml sör

A chipotle majonézhez

150 ml majonéz
1 ek chipotle paprika adobo szószban (konzerv)
½ lime leve

A káposztasalátához

100 g lilakáposzta
1 tk ecet
½ lime leve
1 kis fej hagyma

A tálaláshoz

8 taco kagyló
avokádó
tejföl
friss koriander
reszelt cheddar sajt

A káposztát vékony csíkokra vágjuk és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, az ecetet és a lime levét. Félretesszük pihenni. A chipotle paprika konzervet mixerrel szétzúzzuk és kikeverjük a majonézzel és a lime levével.

Összekeverjük a bunda hozzávalóit, hogy jó sűrű masszát kapjunk. A halról a nedvességet leitatjuk papírtörlővel és kb. 3×10 centis csíkokra vágjuk. Mehetnek bele a masszába és 170 fokra hevített olajban mindkét oldalukat néhány perc alatt aranybarnára sütjük. A taco kagylókba alulra mehet először a káposztasaláta, aztán néhány gerezd avokádó, erre tesszük a megsült halat, amire pedig a chipotle majonéz megy. Megkoronázzuk az egészet némi tejföllel, friss korianderrel és nagy adag sajttal. Ennyi!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások