Hirdetés
Vega

Vega

Hozzávalók

8
főre
+
2 db paszternák (kb. 200 g)
½ db zellergumó (kb. 250 g)
só, bors
6 ek olívaolaj
½ ek cukor
2 fej hagyma (kb. 220 g)
3 gerezd fokhagyma
1 fej karalábé
1 db krumpli (kb. 140 g)
1 db cukkini (kb. 180 g)
1 kis fej brokkoli (kb. 180 g felhasznált mennyiség)
kb. 2 l zöldségalaplé
1 kis csokor petrezselyem
50 g vaj
2 - 3 ek fehérborecet
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

„Mindent bele” zöldségkrémleves

A maradékmentés mindig jó érzéssel tölt el, hiszen utálok ételt kidobni, a zöldségekkel pedig annyira nehéz dolgunk sincs, mivel nagyon jól kombinálhatók, így könnyen készíthetünk egy kiváló levest vagy éppen sült zöldséget. Ebben a receptben az előbbire lesz példa egy fantasztikus krémleves formájában.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+
2 db paszternák (kb. 200 g)
½ db zellergumó (kb. 250 g)
só, bors
6 ek olívaolaj
½ ek cukor
2 fej hagyma (kb. 220 g)
3 gerezd fokhagyma
1 fej karalábé
1 db krumpli (kb. 140 g)
1 db cukkini (kb. 180 g)
1 kis fej brokkoli (kb. 180 g felhasznált mennyiség)
kb. 2 l zöldségalaplé
1 kis csokor petrezselyem
50 g vaj
2 - 3 ek fehérborecet
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A zöldségkrémleveshez a paszternákot és a zellergumót kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a cukrot, majd meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal. Összeforgatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsin, 220 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt elősütjük. 

A felszeletelt hagymát közepes hőfokon elkezdjük pirítani 4 evőkanál olívaolajon, majd 3-4 perc után hozzáadjuk a hámozott, nagyjából 1 cm-es kockára vágott karalábét és a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Jöhet rá a szintén 1 cm-es kockákra vágott burgonya is, és folytatjuk a pirítást. 

Eközben a cukkini szivacsos középső részét kivágjuk, és nagyjából ugyanolyan méretűre kockázzuk a húsát, a brokkolit vékonyra szeljük, és mehetnek hozzá ezek is az alaphoz, majd 4-5 perc pirítás után felöntjük az alaplével.

Hozzáadjuk az időközben megsült zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig rotyogtatjuk, amíg az összes zöldség puhára fő (18-20 perc).

Mindent átszedünk egy turmixgépbe, és krémesre, simára zúzzuk a levesünket, majd a legvégén hozzáadjuk a petrezselymet és hideg vajat, és még 1 percig turmixoljuk. A kész levest egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, majd ízesítjük a borecettel, és ha szükséges, még sóval és borssal.

„Mindent bele” zöldségkrémleves
„Mindent bele” zöldségkrémleves

Elkészítési idő: kb. 50 perc

Ha tetszett a „Mindent bele” zöldségkrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?