A vega töltött palacsinta töltelékéhez először apróra vágjuk a hagymát, kevés olajon pirítani kezdjük, közben pedig lereszeljük a fokhagymát, és ezt is a serpenyőbe dobjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk a húshelyettesítőt, és addig pirítjuk a keveréket, amíg egy kis színt nem kap. Ekkor a tűzről lehúzva adunk hozzá füstölt pirospaprikát, pirospaprikát és paprikakrémet. Felöntjük 150 ml vízzel, és visszatesszük rotyogni. Hozzákeverjük a kukoricát és az aprított, friss petrezselymet.
Ameddig a töltelék kicsit lehűl, nekiállunk a palacsintáknak. Egy tálban összekeverjük a tojást a liszttel és a tejjel, sózzuk, és simára keverjük. A bögre lehet 150 ml-estől 350 ml-esig bármilyen, a recept működni fog. 200 ml-es bögrét használva 6 darab palacsintát tudunk kisütni a tésztából.
Enyhén olajozott palacsintasütőben eloszlatunk egy merőkanálnyi tésztát, majd amikor pici színt kap az alja, megfordítjuk a palacsintánkat, és a másik oldalát is pár percig sütjük.
A kész palacsintákat betöltjük, négybe hajtjuk, és egy tepsibe tesszük őket egymás mellé. A tejfölt beízesítjük kevés sóval, borssal és pirospaprikával, majd a töltött palacsinták tetejére kenjük. Bőven megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt összesütjük.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
