Hozzávalók
- 150 ml tej
- 200 ml szódavíz
- 125 g liszt
- 2 db tojás
- 1 ek olaj
- 1 csipet só
- pár csepp olaj a sütéshez
A töltelékhez
- 6 szelet sonka
- 6 szelet sajt
A bundázáshoz
- 2 ek liszt
- 2 db tojás
- só
- 3 ek zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 2 szál újhagyma
- 3 ek tejföl
- 1 mk fokhagymapor
- só, bors
- 1 ek majonéz
Hozzávalók
- 150 ml tej
- 200 ml szódavíz
- 125 g liszt
- 2 db tojás
- 1 ek olaj
- 1 csipet só
- pár csepp olaj a sütéshez
A töltelékhez
- 6 szelet sonka
- 6 szelet sajt
A bundázáshoz
- 2 ek liszt
- 2 db tojás
- só
- 3 ek zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 2 szál újhagyma
- 3 ek tejföl
- 1 mk fokhagymapor
- só, bors
- 1 ek majonéz
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben megsütjük. Ezután a palacsintára tesszük hosszában a sonkát, rá a sajtot, majd két szemben lévő oldalt felhajtunk, és egy nem behajtott oldalnál feltekerjük. Fogpiszkálóval összetűzzük, és a megszokott módon bepanírozzuk. Először lisztbe, majd felvert, sózott tojásba, azután zsemlemorzsába hempergetjük a megtöltött palacsintákat, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük őket.
A mártogatóshoz az újhagymát nagyon vékonyra szeleteljük, és összekeverjük a többi hozzávalóval.
Ha tetszett a sajttal-sonkával töltött palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!