Hirdetés

Sajttal-sonkával töltött palacsinta

Hozzávalók

6
darabhoz
+
Hozzávaló kipipálva
150 ml tej
Hozzávaló kipipálva
200 ml szódavíz
Hozzávaló kipipálva
125 g liszt
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
pár csepp olaj a sütéshez

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
6 szelet sonka
Hozzávaló kipipálva
6 szelet sajt

A bundázáshoz

Hozzávaló kipipálva
2 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
3 ek zsemlemorzsa
Hozzávaló kipipálva
bő olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

Hozzávaló kipipálva
2 szál újhagyma
Hozzávaló kipipálva
3 ek tejföl
Hozzávaló kipipálva
1 mk fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek majonéz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sajttal-sonkával töltött palacsinta

Amikor megkóstoltuk ezt a töltött palacsintát, mindenkinek egyből a cordon bleu jutott eszébe. Ha maradt néhány palacsintád, és már meguntad a lekváros témát, akkor próbáld ki, milyen sonkával és sajttal megtöltve!
Kipróbáltam, jóóó lett!
45
Hirdetés

Hozzávalók

6
darabhoz
+
Hozzávaló kipipálva
150 ml tej
Hozzávaló kipipálva
200 ml szódavíz
Hozzávaló kipipálva
125 g liszt
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
pár csepp olaj a sütéshez

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
6 szelet sonka
Hozzávaló kipipálva
6 szelet sajt

A bundázáshoz

Hozzávaló kipipálva
2 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
3 ek zsemlemorzsa
Hozzávaló kipipálva
bő olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

Hozzávaló kipipálva
2 szál újhagyma
Hozzávaló kipipálva
3 ek tejföl
Hozzávaló kipipálva
1 mk fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek majonéz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben megsütjük. Ezután a palacsintára tesszük hosszában a sonkát, rá a sajtot, majd két szemben lévő oldalt felhajtunk, és egy nem behajtott oldalnál feltekerjük. Fogpiszkálóval összetűzzük, és a megszokott módon bepanírozzuk. Először lisztbe, majd felvert, sózott tojásba, azután zsemlemorzsába hempergetjük a megtöltött palacsintákat, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük őket. 

A mártogatóshoz az újhagymát nagyon vékonyra szeleteljük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. 

Sajttal-sonkával töltött palacsinta

Ha tetszett a sajttal-sonkával töltött palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?