Hirdetés

Spenótos ricottával töltött palacsinta paradicsommártásban

Hozzávalók

10 - 12
db palacsintához
+

A palacsintához

125 g liszt
1 db tojás
1 csipet só
½ mk sütőpor
125 ml szóda
175 ml tej
kevés olaj a sütéshez

A töltelékhez

1 ek olaj
150 g friss bébispenót
2 gerezd fokhagyma
350 g ricotta

A paradicsommártáshoz

500 ml passata
4 ek paradicsompesztó
só, bors
1 csokor friss bazsalikom
1 tk oregánó
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spenótos ricottával töltött palacsinta paradicsommártásban

A palacsintába tényleg azt tölt az ember, amit csak szeretne. Legyen édes vagy sós, esetleg a kettő egyszerre. :) Tuti, hogy pikk-pakk elfogy, pláne ha ezt a változatot is kipróbálod. A húsimádók nyugodtan bolondítsák meg egy kis baconnel is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

10 - 12
db palacsintához
+

A palacsintához

125 g liszt
1 db tojás
1 csipet só
½ mk sütőpor
125 ml szóda
175 ml tej
kevés olaj a sütéshez

A töltelékhez

1 ek olaj
150 g friss bébispenót
2 gerezd fokhagyma
350 g ricotta

A paradicsommártáshoz

500 ml passata
4 ek paradicsompesztó
só, bors
1 csokor friss bazsalikom
1 tk oregánó
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A spenótos ricottával töltött palacsinta tésztájához a lisztet, a tojást, a sót, a sütőport, a szódát és a tejet egy tálba tesszük, és botmixer segítségével egyneművé turmixoljuk. Egy palacsintasütőt kikenünk olajjal, és közepesen erős lángon, oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük a palacsintákat.

A töltelékhez olajat hevítünk egy serpenyőben, és 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk rajta a spenótot. Mikor a serpenyőbe kerül a spenót, sózzuk, és belenyomjuk a fokhagymát is. A megdinsztelt spenótot egy deszkára tesszük, és felaprítjuk, majd hozzákeverjük a ricottához.

A paradicsommártáshoz a passatát egy gyorsforralóba tesszük, és közepesen erős lángon felforraljuk. Amikor forr, belekeverjük a pesztót, sózzuk, és borsozzuk. Elzárjuk a tűzhelyet, belekeverjük az apróra vágott bazsalikomot és az oregánót is.

A palacsintákat megkenjük a ricottával, és batyuvá hajtogatjuk: először a tészta tetejét behajtjuk a palacsinta közepéig, majd az alját és végül a két szélét is behajtjuk. Hőálló tálba tesszük, meglocsoljuk a paradicsomos mártással, és 160 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt összesütjük.

Tányérra szedjük a palacsintát, és néhány friss bazsalikomlevéllel tálaljuk. Ha marad a töltelékből, és kibírtuk, hogy ne csipegessük el tálalásig, akkor azzal is díszíthetjük.

spenótos-ricottával töltött palacsinta
Spenótos-ricottával töltött palacsinta paradicsommártásban

Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több palacsinta:

Cukkinis palacsinta

Crêpe Suzette – A tökéletes palacsinta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?